Nηστίσιμα σοκολατάκια με χαλβά από ταχίνι, κακάο και κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο

40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Nηστίσιμα σοκολατάκια με χαλβά από ταχίνι, κακάο και κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε τα σοκολατάκια με χαλβά από ταχίνι με σοκολάτα κουβερτούρα bitter 72% και κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε :
- Χαλβάς με ταχίνι και κακάο (έτοιμος)
- Σοκολάτα κουβερτούρα bitter 72% ΙΟΝ
- Κακάο ΙΟΝ
Συστατικά
- 500 γρ χαλβά με ταχίνι και κακάο
- 100 γρ μέλι
- 80 γρ φιστίκι αιγίνης χοντροσπασμένο
- 40 γρ σοκολάτα κουβερτούρα bitter 72% ΙΟΝ
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα bitter 72% ΙΟΝ
- 50 γρ κακάο ΙΟΝ
- Ξύσμα από 1 τεμάχιο lime
- Θα χρειασθούμε επιπλέον : αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, μαρίζ, κατσαρόλα.
Μέθοδος
- 1.Κόβουμε τα 40 γρ μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα 72% ΙΟΝ σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπέν-μαρί ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- 2.Τοποθετούμε τον έτοιμο χαλβά με ταχίνι ψιλοκομμένο και το μέλι μέσα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει παχύρευστος.
- 3.Προσθέτουμε μέσα στο ζεστό μίγμα, το χοντροσπασμένο φιστίκι αιγίνης, την λιωμένη ζεστή σοκολάτα κουβερτούρα 72% ΙΟΝ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πλήρως.
- 4.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και απλώνουμε το μίγμα σε ΄1 ταψάκι με ριζόχαρτο. Τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- 5.Στην συνέχεια πλάθουμε σε μπαλάκια και επανατοποθετούμε στο ψυγείο.
- 6.Για το ντεκόρ λιώνουμε τα 300 γρ μαύρη σοκολάτα σε μπεν – μαρί και βουτάμε με ένα πιρούνι τα μπαλάκια στην σοκολάτα.
- 7.Πριν να σταθεροποιηθεί εντελώς στην επιφάνεια πασπαλίζουμε με κακάο ΙΟΝ ή τρίβουμε ξύσμα από lime.
- 8.Σερβίρουμε κατά βούληση σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Nηστίσιμα σοκολατάκια με χαλβά από ταχίνι, κακάο και κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή