Νηστίσιμη κρέμα πιάτου σοκολάτας

6
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Νηστίσιμη κρέμα πιάτου σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 400 γρ γάλα καρύδας
- 20 γρ κακάο ΙΟΝ
- 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 100 γρ γάλα καρύδας
- 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 25 γρ corn flour
- 50 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, λεκάνη.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα τα 400 γρ γάλα καρύδας, τα 20 γρ κακάο ΙΟΝ και τα 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και ανακατεύουμε με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί το γάλα πολύ καλά.
- 2.Ταυτόχρονα ανακατεύουμε μέσα σε μια λεκάνη τα 100 γρ γάλα καρύδας, τα 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και τα 25 γρ corn flour μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- 3.Ρίχνουμε τα υλικά της λεκάνης μέσα στα υλικά της κατσαρόλας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- 4.Μόλις σχεδόν έχει πήξει η κρέμα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τα 50 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
- 5.Μόλις η κρέμα πήξει σερβίρουμε άμεσα σε μπολ της αρεσκείας μας.
Νηστίσιμη κρέμα πιάτου σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή