×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Νηστίσιμη τάρτα με καραμέλα και κουβερτούρα ΙΟΝ


Νηστίσιμη τάρτα με καραμέλα και κουβερτούρα ΙΟΝ
Νηστίσιμη τάρτα με καραμέλα και κουβερτούρα ΙΟΝ
8
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Νηστίσιμη τάρτα με καραμέλα και κουβερτούρα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την τάρτα
  • 120 γρ αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη
  • 25 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 40 γρ ηλιέλαιο
  • 20-30 γρ νερό
  • Για την καραμέλα
  • 90 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ γάλα καρύδας
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Για την γκανάζ σοκολάτας
  • 75 γρ κουβερτούρα υγείας 72% ΙΟΝ
  • 60 γρ γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ μέλι
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για την τάρτα: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την άχνη ζάχαρη με το κακάο. Προσθέτουμε το λάδι και τρίβουμε τα υλικά με τα χέρια μας.Τέλος προσθέτουμε πολύ προσεκτικά και λίγο λίγο το νερό έτσι ώστε να δέσει η ζύμη χωρίς να χαλάσει. Τυλίγουμε τη ζύμη με την μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • 2.Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου την τοποθετούμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με πλάστη.
  • 3.Τοποθετούμε το φύλλο στη φόρμα μας, δηλ. ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. Και στρώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μας. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι και τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
  • 4.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175.
  • 5.Βάζουμε μια λαδόκολλα πάνω στην τάρτα και τοποθετούμε βάρος (φασόλια).
  • 6.Ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • 7.Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς η τάρτα προτού τη γεμίσουμε.
  • 8.Για την καραμέλα: Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας.
  • 9.Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα. Πολύ προσεκτικά σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, θα αφρίσει μόλις καταλαγιάσει. Ανακατεύουμε συνεχώς και επιστρέφουμε στη φωτιά και ομογενοποιούμε .
  • 10.Γκανάζ σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα με μπεν μαρί προσθέτουμε το γάλα καρύδας το νερό και ανακατεύουμε .Τέλος προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει .
  • 11.Συναρμολόγηση: Βάζουμε την καραμέλα πάνω στην τάρτα.
  • 12.Βάζουμε την κρύα γκανάζ πάνω στην καραμέλα.
  • 13.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.
Νηστίσιμη τάρτα με καραμέλα και κουβερτούρα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta