Νηστίσιμο Κέικ Σταφίδας (Μαλακό Σταφιδόψωμο)

12-14
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Νηστίσιμο Κέικ Σταφίδας (Μαλακό Σταφιδόψωμο)

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 310 gr. αλεύρι μαλακό
- 240 gr. ζάχαρη
- 200 ml. ζεστό νερό
- 220 ml. σπορέλαιο
- 40 gr. κακάο ΙΟΝ
- 130 ml. χυμό πορτοκαλιού
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 2 κάψουλες σκόνη βανιλλίνη
- 20 ml. κονιάκ ή τεντούρα
- 100 gr. σταφίδες μαύρες
- 80 gr. σταφίδες ξανθές
- Σουσάμι, προαιρετικά
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε τις σταφίδες να μαλακώσουν στο κονιάκ.
- 2.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C.
- 3.Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη και το λάδι, προσθέτουμε το νερό και το κακάο, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
- 4.Ανακατεύουμε το baking powder και την σόδα, με το χυμό πορτοκαλιού.
- 5.Προσθέτουμε στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες.
- 6.Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τις σταφίδες με το κονιάκ.
- 7.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί 30×20 cm, που έχουμε λαδώσει καλά, αλείφουμε με λίγο λάδι στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- 8.Ψήνουμε στους 175 C για 40-45 λεπτά, περίπου.
- 9.Tips: – Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς. – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε λικέρ
Νηστίσιμο Κέικ Σταφίδας (Μαλακό Σταφιδόψωμο)
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή