×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Nηστίσιμο ρολάκι με αμυγδαλόπαστα, μαρμελάδα φράουλα και κακάο


Nηστίσιμο ρολάκι με αμυγδαλόπαστα, μαρμελάδα φράουλα και κακάο
Nηστίσιμο ρολάκι με αμυγδαλόπαστα, μαρμελάδα φράουλα και κακάο
40
90'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Nηστίσιμο ρολάκι με αμυγδαλόπαστα, μαρμελάδα φράουλα και κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να παρασκευάσουμε το νηστίσιμo ρολάκι με αμυγδαλόπαστα, μαρμελάδα φράουλα και κακάο θα χρειαστεί να φτιάξουμε :

  1. Την αμυγδαλόπαστα
  2. Την μαρμελάδα φράουλα
  3. Το ντεκόρ επικάλυψη κακάο ION
Συστατικά
  • Για να παρασκευάσουμε την αμυγδαλόπαστα θα χρειαστούμε
  • 200 γρ αμύγδαλα άσπρα ανάλατα
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • Για να παρασκευάσουμε το μαρμελάδα φράουλα θα χρειαστούμε
  • 200 γρ φράουλες (καθαρό βάρος)
  • 130 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 20 γρ γλυκόζη
  • Για το ντεκόρ : 100 γρ κακάο ION σκόνη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: πολυκόφτη, πλάστη, αντικολλητικό χαρτί, κατσαρόλα, ταψί.
Μέθοδος
  • 1.Για την αμυγδαλόπαστα : Τοποθετούμε μέσα σε ένα πολυκόφτη τα άσπρα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα (αμυγδαλόπαστα).
  • 2.Τοποθετούμε την αμυγδαλόπαστα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί , κοσκινίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη και τις δύο πλευρές και ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 0,5 cm. Κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους 10 cm και μήκους περίπου 20 cm.
  • 3.Για την μαρμελάδα φράουλα : Κόβουμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις τεμαχίζουμε σε 4 μέρη (αν είναι μεγαλύτερες τις τεμαχίζουμε σε 6 ή 8 μέρη). Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την γλυκόζη από πάνω. Αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν οι φράουλες κάποια υγρά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για 5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς.
  • 4.Απλώνουμε την μαρμελάδα φράουλα επίπεδα σε όλη την επιφάνεια της μακρόστενης λωρίδας από αμυγδαλόπαστα και διπλώνουμε σε ρολό. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη ή στο ψυγείο.
  • 5.Ξετυλίγουμε το ρολό της αμυγδαλόπαστας από το αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε το κακάο σε ένα ταψί και τυλίγουμε περιμετρικά στο ρολό. Κόβουμε κάθετα σε μερίδες με πάχος 2 cm.
  • 6.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Nηστίσιμο ρολάκι με αμυγδαλόπαστα, μαρμελάδα φράουλα και κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta