Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι

12-14
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : σπορέλαιο, χυμός πορτοκαλιού, baking powder, αλάτι, αλεύρι, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, μαγειρική σόδα
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220 ml. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 80 ml. χλιαρό νερό
- 6 κουταλιές της σούπας κακάο ΙΟΝ
- 150 ml. σπορέλαιο
- 200 gr. ζάχαρη
- 1½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον χυμό, το σπορέλαιο, το baking powder, την μαγειρική σόδα, το αλάτι, το κακάο, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα για 3 λεπτά.
- 2.Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος το νερό.
- 3.Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 C.
- 4.Tips: – Στο κέικ αυτό ταιριάζουν μπαχαρικά όπως κανέλα και μαστίχα. – Το σπορέλαιο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα ελαφρύ ελαιόλαδο.
Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή