Ωμοφαγικό Cheesecake καρδιά

8
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : σιρόπι καρύδας, φρούτα του δάσους, χουρμάδες, αλάτι, ΙΟΝ Κακάο, καρύδα, καρύδια, σιρόπι αγαύης
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Ωμοφαγικό Cheesecake καρδιά

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη βάση
- 100 γρ. ωμά καρύδια
- 75 γρ. καρύδα τριμμένη αποξηραμένη
- 10 χουρμάδες
- 2 κ.σ. ΙΟΝ κακάο
- Μία πρέζα αλάτι
- Για τη γέμιση
- 180 γρ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 4 ώρες, στραγγισμένα
- 120 γρ. φρέσκια καρύδα περασμένη από το μπλέντερ
- 1 κ.γ. λεμόνι
- 100 γρ. νερό καρύδας
- 75 γρ. σιρόπι καρύδας ή αγαύης
- 100 γρ. λάδι καρύδας σε υγρή μορφή
- 70 γρ. φρούτα του δάσους φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 2 κ.σ. ΙΟΝ Κακάο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη σως
- 250 γρ φρούτα του δάσους κατεψυγμένα που έχουμε αφήσει έξω να ξεπαγώσουν
- 150 γρ φρούτα του δάσους φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 2 κ.σ. σιρόπι καρύδας ή αγαύης
Μέθοδος
- 1.Λαδώνουμε ελαφρά με λάδι καρύδας μία φόρμα κέικ αποσπώμενη σε σχήμα καρδιάς 20 εκ.
- 2.Χτυπάμε στο μπλέντερ τα καρύδια και την καρύδα μέχρι να γίνουν μία πάστα, προσθέτουμε τους χουρμάδες, το κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- 3.Στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας και τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
- 4.Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κάσιους, το νερό καρύδας, την καρύδα, το λεμόνι, το αλάτι, το εκχύλισμα καρύδας και το σιρόπι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με το μπλέντερ σε λειτουργία προσθέτουμε με αργή ροή το λάδι καρύδας.
- 5.Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και χτυπάμε το μισό με τα φρούτα του δάσους και το άλλο μισό με τις 2 κ.σ. κακάο.
- 6.Στρώνουμε στη φόρμα το μείγμα με τα φρούτα του δάσους και ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι βρέχοντας το με νερό για να μην κολλάει στο μείγμα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για μισή περίπου ώρα να δέσει το μείγμα. Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα με το κακάο ισιώνοντας πάλι με κουτάλι η σπάτουλα και επιστρέφουμε την φόρμα στην κατάψυξη για άλλη μισή ώρα.
- 7.Σε μπλέντερ χτυπάμε τα 250 γρ. φρούτων του δάσους με το σιρόπι μέχρι να λιώσουν τελείως.
- 8.Ξεφορμάρουμε το cheesecake και σερβίρουμε αμέσως με τη σως και τα φρούτα του δάσους.
- 9.Για πιο έντονο γευστικό αποτέλεσμα μπορούμε να αφήσουμε τα κάσιους στο νερο για τουλάχιστον ένα βράδυ ή ιδανικά για ένα 24ωρο. Στην περίπτωση αυτή μετά τις 12 ώρες τα βάζουμε στο ψυγείο.
Ωμοφαγικό Cheesecake καρδιά
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή