×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτίνια café au lait με σοκολατένια επικάλυψη


Παγωτίνια café au lait με σοκολατένια επικάλυψη
Παγωτίνια café au lait με σοκολατένια επικάλυψη
12
45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 3 Σεπτεμβρίου, 2021

Παγωτίνια café au lait με σοκολατένια επικάλυψη

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Για τα παγωτίνια:
  • 200 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
  • 150 μλ νερό
  • 2 κτσ καφές στιγμιαίος
  • 375 μλ γάλα πλήρες
  • 160 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη:
  • 300 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • Νιφάδες κακάο (προαιρετικά)
Μέθοδος

Για τα παγωτίνια:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, τεμαχίζουμε τη λευκή κουβερτούρα.
  2. Βράζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τον καφέ.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα, την άχνη και τον καφέ, σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να πάρουν βράση, να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Χύνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και περιμένουμε 3-4’.
  5. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Όταν το μείγμα κρυώσει, γεμίζουμε τις φόρμες για παγωτίνια με το μείγμα και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.

Για τη διακόσμηση:

  1. Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, λιώνουμε την κλασική κουβερτούρα.
  2. Όταν κρυώσει, βυθίζουμε μέσα τα παγωτίνια μέχρι τη μέση και τα τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Πριν στεγνώσει η σοκολάτα, πασπαλίζουμε με νιφάδες κακάο, τρούφα ΙΟΝ, σοκολατένια sprinkles ή ό,τι άλλο μας αρέσει, και σερβίρουμε.
Παγωτίνια café au lait με σοκολατένια επικάλυψη
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta