Παγωτίνια café au lait με σοκολατένια επικάλυψη

12
45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : νερό, άχνη ζάχαρη, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, καφές στιγμιαίος
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
3 Σεπτεμβρίου, 2021
Παγωτίνια café au lait με σοκολατένια επικάλυψη

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Για τα παγωτίνια:
- 200 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
- 150 μλ νερό
- 2 κτσ καφές στιγμιαίος
- 375 μλ γάλα πλήρες
- 160 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 300 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- Νιφάδες κακάο (προαιρετικά)
Μέθοδος
Για τα παγωτίνια:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τεμαχίζουμε τη λευκή κουβερτούρα.
- Βράζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τον καφέ.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα, την άχνη και τον καφέ, σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να πάρουν βράση, να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Χύνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και περιμένουμε 3-4’.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Όταν το μείγμα κρυώσει, γεμίζουμε τις φόρμες για παγωτίνια με το μείγμα και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
Για τη διακόσμηση:
- Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, λιώνουμε την κλασική κουβερτούρα.
- Όταν κρυώσει, βυθίζουμε μέσα τα παγωτίνια μέχρι τη μέση και τα τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Πριν στεγνώσει η σοκολάτα, πασπαλίζουμε με νιφάδες κακάο, τρούφα ΙΟΝ, σοκολατένια sprinkles ή ό,τι άλλο μας αρέσει, και σερβίρουμε.
Παγωτίνια café au lait με σοκολατένια επικάλυψη
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή