×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτό 3 γεύσεων φιστίκι, φράουλα, μπανάνα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream


Παγωτό 3 γεύσεων φιστίκι, φράουλα, μπανάνα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Παγωτό 3 γεύσεων φιστίκι, φράουλα, μπανάνα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
20-25
50'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Παγωτό 3 γεύσεων φιστίκι, φράουλα, μπανάνα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την ζύμη για Σου (βασική συνταγή) θα χρειαστούμε
  • 100 γρ νερό
  • 30 γρ γάλα
  • 70 γρ βούτυρο
  • 2 γρ αλάτι
  • 3 γρ ζάχαρη
  • 80 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
  • 120 γρ αυγά (δηλαδή : 2 τεμάχια αυγά και 1 κρόκος)
  • Για το παγωτό θα χρειαστούμε
  • 300 γρ παγωτό φιστίκι (έτοιμο)
  • 300 γρ παγωτό φράουλα (έτοιμο)
  • 300 γρ παγωτό μπανάνα (έτοιμο)
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 300 γρ ION Patisserie Cover Cream
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: λεκάνη, κατσαρόλα, κουτάλα, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, κάδος του μίξερ, φτερό του μίξερ, σύρμα του μίξερ, σακούλα ζαχαροπλαστικής, κορνέ στρογγυλό και κατσαρό ζαχαροπλαστικής, πολυκόφτης.
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη για Σου (βασική συνταγή) : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το νερό, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  • 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την κουτάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σφιχτή ζύμη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3 περίπου λεπτά.
  • 3.Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το σφιχτό μίγμα μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό για 2 λεπτά περίπου στην μεσαία ταχύτητα.
  • 4.Τέλος όσο το μίγμα είναι ακόμα χλιαρό, προσθέτουμε τα αυγά λίγα – λίγα την φορά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και όλα τα υλικά να κρυώσουν εντελώς.
  • 5.Σημείωση: Για να προκύψουν οι 3 διαφορετικές γεύσεις όσο αφορά την ζύμη των Σου θα πρέπει να παρέμβουμε στην βασική συνταγή ως εξής:
  • 6.Για την γεύση με τα Σου φιστίκι, προσθέτουμε στο τέλος της βασικής συνταγής πούλπα φιστικιού και πράσινο χρώμα σε υγρή μορφή. Επομένως καβουρδίζουμε τα φιστίκια αιγίνης για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 C και στην συνέχεια αφού κρυώσουν εντελώς τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη για 2 λεπτά. Για το χρώμα προσθέτουμε στο τέλος 2 γρ πράσινο υγρό χρώμα (ανάλογα την ένταση που θέλουμε να δώσουμε) και ομογενοποιούμε συνεχίζοντας το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα για 2 περίπου λεπτά.
  • 7.Για την γεύση με τα Σου φράουλα, ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά καρέ τις φράουλες και τις προσθέτουμε στο τέλος της βασικής συνταγής μαζί με το κόκκινο χρώμα σε υγρή μορφή (περίπου 2 γρ ανάλογα την ένταση που θέλουμε να δώσουμε) και ομογενοποιούμε συνεχίζοντας το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα για 2 περίπου λεπτά.
  • 8.Για την γεύση με τα Σου μπανάνα, ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά καρέ τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στο τέλος της βασικής συνταγής μαζί με το κίτρινο χρώμα σε υγρή μορφή (περίπου 2 γρ ανάλογα την ένταση που θέλουμε να δώσουμε) και ομογενοποιούμε συνεχίζοντας το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα για 2 περίπου λεπτά.
  • 9.Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ και << κόβουμε >> Σουδάκια σε λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί σε σχετικά μικρό μέγεθος. Θα πρέπει να προσέξουμε ώστε το μέγεθος να είναι περίπου το ίδιο για να μπορέσουν στην συνέχεια να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • 10.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου και χάσουν το φούσκωμά τους.
  • 11.Αφήνουμε τα Σου να κρυώσουν εντελώς κόβουμε στα 2/3 του ύψους τους εγκάρσια με ένα μαχαίρι το καπάκι (επάνω μέρος). Τα γεμίζουμε με το παγωτό της αντίστοιχης γεύσης.
  • 12.Για το ντεκόρ: Βουτάμε το επάνω μέρος από τα Σου με το παγωτό σε ρευστό cover cream της ΙΟΝ ή βουτάμε μια μπαλίτσα παγωτού μέσα στο ρευστό αλλά κρύο cover cream ή απλώς κάνουμε γραμμές στην επιφάνειά τους. Για να ρευστοποιήσουμε το cover cream της ΙΟΝ αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο για χρήση.
Παγωτό 3 γεύσεων φιστίκι, φράουλα, μπανάνα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta