×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτό baked Αλάσκα με ελβετική μαρέγκα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος και ΙΟΝ Nucrema


Παγωτό baked Αλάσκα με ελβετική μαρέγκα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος και ΙΟΝ Nucrema
Παγωτό baked Αλάσκα με ελβετική μαρέγκα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος και ΙΟΝ Nucrema
6
80'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Παγωτό baked Αλάσκα με ελβετική μαρέγκα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος και ΙΟΝ Nucrema

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το παγωτό θα χρειαστούμε
  • 220 γρ γάλα 3,5 % λιπαρά
  • 60 γρ καστανή ζάχαρη κρυσταλλική
  • 220 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
  • 50 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος
  • 20 γρ ΙΟΝ Nucrema
  • 200 γρ μπισκότα της αρεσκείας μας (έτοιμα)
  • Για την ελβετική μαρέγκα θα χρειαστούμε
  • 90 γρ ασπράδια αυγών (ή τα ασπράδια από 3 τεμάχια αυγών)
  • 180 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Ξύσμα από μισό τεμάχιο λεμόνι
  • 5 γρ χυμό λεμονιού
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μαρίζ, θερμόμετρο για τρόφιμα, μεμβράνη, παγωτομηχανή, κάδο του μίξερ, σύρμα του μίξερ, φόρμα μακρόστενη αλουμινίου μιας χρήσης, μεμβράνη, σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό ή κατσαρό κορνέ, καμινέτο.
Μέθοδος
  • 1.Για το παγωτό: Τοποθετούμε τον κάδο της παγωτομηχανής από την προηγούμενη ημέρα στην κατάψυξη για να παγώσει πολύ καλά.
  • 2.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την καστανή κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να ζεσταθεί το μίγμα αλλά προσέχοντας να μην βράσει.
  • 3.Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε την ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος και την τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν- μαρί. Την αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι την θερμοκρασία των 40 C περίπου. Προσθέτουμε την ΙΟΝ Nucrema και ομογενοποιούμε με την μαρίζ τα δύο υλικά.
  • 4.Προσθέτουμε τα υλικά της κατσαρόλας μέσα στην λεκάνη ανακατεύουμε με σύρμα και ομογενοποιούμε. Αποσύρουμε το μπεν- μαρί από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς το μίγμα, το τοποθετούμε στο ψυγείο με μεμβράνη σκεπασμένο για 24 ώρες.
  • 5.Θέτουμε σε λειτουργία την παγωτομηχανή με τον παγωμένο κάδο και ρίχνουμε το μίγμα του παγωτού μέσα προκειμένου να αρχίσει να παγώνει. Μετά από 40 – 45 λεπτά συνεχόμενης λειτουργίας και αφού το μίγμα του παγωτού έχει παγώσει ικανοποιητικά αποσύρουμε το παγωτό από τον κάδο και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα μακρόστενη αλουμινίου μιας χρήσης με μεμβράνη στο εσωτερικό του και μπισκότα της αρεσκείας μας. Απλώνουμε επίπεδα με ένα κουτάλι και τοποθετούμε στην επιφάνεια επίσης μπισκότα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη το παγωτό για 24 ώρες.
  • 6.Για την ελβετική μαρέγκα : Τοποθετούμε μέσα σε μια μπασίνα και σε μπεν – μαρί τα ασπράδια, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε με το σύρμα συνεχόμενα μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο. Χρειάζεται να προσέξουμε το μπεν – μαρί να είναι σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε η θερμοκρασία της μαρέγκας να μην ξεπεράσει τους 45 C (αν χρειαστεί μετράμε την θερμοκρασία με θερμόμετρο για τρόφιμα). Τοποθετούμε την μαρέγκα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει σταθερή. Στην συνέχεια αφαιρούμε την μαρέγκα από τον κάδο του μίξερ και γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό ή κατσαρό κορνέ.
  • 7.Σύνθεσή του παγωτού Αλάσκα : Ξεφορμάρουμε το παγωτό σε σκεύος της αρεσκείας μας (ή πιατέλα), αφαιρούμε την μεμβράνη και επικαλύπτουμε με την ελβετική μαρέγκα (τόσο στην επιφάνεια όσο και περιμετρικά). Η επικάλυψη μπορεί να γίνει με την βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής με το κορνέ σε σχέδια κατά βούληση ή ακανόνιστα με ένα κουτάλι. Τέλος καίμε με το καμινέτο την ελβετική μαρέγκα μέχρι να πάρει ένα καφέ κίτρινο χρώμα.
Παγωτό baked Αλάσκα με ελβετική μαρέγκα ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα γάλακτος και ΙΟΝ Nucrema
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta