×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια


Παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια
Παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια
8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την κρέμα anglaise θα χρειαστούμε
  • 450 γρ γάλα
  • 30 γρ στέβια (σε αναλογία σε σχέση με την ζάχαρη 1/1)
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 60 γρ κρόκοι αυγών (δηλαδή οι κρόκοι από 3 τεμάχια αυγών)
  • 30 γρ στέβια (σε αναλογία σε σχέση με την ζάχαρη 1/1)
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • Για το παγωτό θα χρειαστούμε, την κρέμα anglaise και:
  • 50 γρ σοκολάτα στέβια ΙΟΝ Dark λιωμμένη
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
Μέθοδος
  • 1.Για την κρέμα anglaise : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 30 γρ στέβια και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί λίγο το μείγμα.
  • 2.Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί τους κρόκους των αυγών, τα 30 γρ στέβια και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα υλικά να φτάσουν το πολύ τους 45 C (την θερμοκρασία την μετράμε με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα).
  • 3.Ρίχνουμε τα υλικά της κατσαρόλας μέσα στα υλικά της μπασίνας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έκτος μπεν-μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 4.Επανατοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι την θερμοκρασία των 82 C. Αποσύρουμε άμεσα το μείγμα από την φωτιά και το σουρώνουμε μέσα σε μια μπασίνα που έχει ήδη λιωμένη την σοκολάτα στέβια της ΙΟΝ. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • 5.Τέλος μόλις η θερμοκρασία του μίγματος πέσει κάτω από τους 40 C, προσθέτουμε την ζωική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  • 6.Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • 7.Για να παρασκευάσουμε το παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια θα χρησιμοποιήσουμε οικιακή παγωτομηχανή. Για αυτό πρέπει να έχουμε φροντίσει ο κάδος της να είναι από την προηγούμενη ημέρα στην κατάψυξη. Τοποθετούμε το μείγμα του παγωτού στην παγωτομηχανη και μετά από 25 – 30 λεπτά περίπου το παγωτό είναι έτοιμο. Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας με ντεκόρ κατά βούληση.
Παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta