Παγωτό με γεύση espresso

6
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Παγωτό με γεύση espresso

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 185ml καυτό νερό
- 4 κ.σούπας φρέσκο καφέ εσπρέσσο κο
- 200γρ. μαύρη ζάχαρη
- 6 κρόκοι αβγών
- 500ml γάλα
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε τον καφέ στο καυτό νερό και τον αφήνουμε για 10 λεπτά, στην συνέχεια τον σουρώνουμε ώστε να φύγουν οι κόκκοι.
- 2.Σε μια μπασίνα χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
- 3.Βάζουμε την μπασίνα μας πάνω από ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό, δηλαδή τεχνητό μπεν μαρί και προσθέτουμε μέσα το γάλα και το καυτό νερό και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- 4.Βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και στην συνέχεια βγάζουμε και ανακατεύουμε με μίξερ.
- 5.Ξαναβάζουμε το μείγμα μας στην κατάψυξη για 2 ώρες με μία μεμβράνη από επάνω για να μην πιάσει κρούστα.
- 6.Βγάζουμε το παγωτό μας και γαρνίρουμε αν θέλουμε με κόκκους καφέ και φύλλο δυόσμου.
Παγωτό με γεύση espresso
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή