×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτό με γεύση espresso


Παγωτό με γεύση espresso
Παγωτό με γεύση espresso
6
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Βαλάντης Γραβάνης

Παγωτό με γεύση espresso

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 185ml καυτό νερό
  • 4 κ.σούπας φρέσκο καφέ εσπρέσσο κο
  • 200γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αβγών
  • 500ml γάλα
Μέθοδος
  • 1.Βάζουμε τον καφέ στο καυτό νερό και τον αφήνουμε για 10 λεπτά, στην συνέχεια τον σουρώνουμε ώστε να φύγουν οι κόκκοι.
  • 2.Σε μια μπασίνα χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
  • 3.Βάζουμε την μπασίνα μας πάνω από ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό, δηλαδή τεχνητό μπεν μαρί και προσθέτουμε μέσα το γάλα και το καυτό νερό και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • 4.Βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και στην συνέχεια βγάζουμε και ανακατεύουμε με μίξερ.
  • 5.Ξαναβάζουμε το μείγμα μας στην κατάψυξη για 2 ώρες με μία μεμβράνη από επάνω για να μην πιάσει κρούστα.
  • 6.Βγάζουμε το παγωτό μας και γαρνίρουμε αν θέλουμε με κόκκους καφέ και φύλλο δυόσμου.
Παγωτό με γεύση espresso
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta