Παγωτό με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Nucrema

5
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Παγωτό με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Nucrema

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 20 γρ γάλα 3,5 % λιπαρά
- 60 γρ καστανή ζάχαρη κρυσταλλική
- 220 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε τον κάδο της παγωτομηχανής από την προηγούμενη ημέρα στην κατάψυξη για να παγώσει πολύ καλά.
- 2.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την καστανή κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να ζεσταθεί το μίγμα αλλά προσέχοντας να μην βράσει.
- 3.Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε την ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και την τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπέν- μαρί. Την αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι την θερμοκρασία των 40 C περίπου. Προσθέτουμε την ΙΟΝ Nucrema και ομογενοποιούμε με την μαρίζ τα δύο υλικά.
- 4.Προσθέτουμε τα υλικά της κατσαρόλας μέσα στην λεκάνη ανακατεύουμε με σύρμα και ομογενοποιούμε. Αποσύρουμε το μπεν- μαρί από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς το μίγμα, το τοποθετούμε στο ψυγείο με μεμβράνη σκεπασμένο για 24 ώρες.
- 5.Θέτουμε σε λειτουργία την παγωτομηχανή με τον παγωμένο κάδο και ρίχνουμε το μίγμα του παγωτού μέσα προκειμένου να αρχίσει να παγώνει. Μετά από 40 – 45 λεπτά συνεχόμενης λειτουργίας και αφού το μίγμα του παγωτού έχει παγώσει ικανοποιητικά αποσύρουμε το παγωτό από τον κάδο και τοποθετούμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
- 6.Αν θέλουμε σερβίρουμε άμεσα ή τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- 7.Συνοδευτικά για ντεκόρ μπορούμε να προσθέσουμε στην επιφάνεια ξηρούς καρπούς ή λιωμένη σοκολάτα ή ακόμα και ΙΟΝ Nucrema.
Παγωτό με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Nucrema
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή