Παγωτό με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική

6
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : γάλα, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, καφέ ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Παγωτό με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 220 γρ γάλα 3,5 % λιπαρά
- 60 γρ καστανή ζάχαρη κρυσταλλική
- 220 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
- 50 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
- Συμπληρωματικά στο τέλος προσθέτουμε
- 50 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη
- 50 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μαρίζ, θερμόμετρο για τρόφιμα, μεμβράνη, παγωτομηχανή.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε τον κάδο της παγωτομηχανής από την προηγούμενη ημέρα στην κατάψυξη για να παγώσει πολύ καλά.
- 2.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την καστανή κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να ζεσταθεί το μίγμα αλλά προσέχοντας να μην βράσει.
- 3.Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε την ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και την τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπέν- μαρί. Την αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι την θερμοκρασία των 40 C περίπου.
- 4.Προσθέτουμε τα υλικά της κατσαρόλας μέσα στην λεκάνη ανακατεύουμε με σύρμα και ομογενοποιούμε. Αποσύρουμε το μπεν- μαρί από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς το μίγμα, το τοποθετούμε στο ψυγείο με μεμβράνη σκεπασμένο για 24 ώρες.
- 5.Θέτουμε σε λειτουργία την παγωτομηχανή με τον παγωμένο κάδο και ρίχνουμε το μίγμα του παγωτού μέσα προκειμένου να αρχίσει να παγώνει. Μετά από 20 – 25 λεπτά συνεχόμενης λειτουργίας και αφού το μίγμα του παγωτού έχει παγώσει ικανοποιητικά και έχει αρχίσει να στέκεται προσθέτουμε τα δύο είδη σοκολάτας (μαύρη και λευκή της ΙΟΝ) ψιλοκομμένες. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Είναι σημαντικό οι ψιλοκομμένες σοκολάτες της ΙΟΝ να βρίσκονται στο ψυγείο ξεχωριστά, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αποσύρουμε το παγωτό από τον κάδο και τοποθετούμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
- 6.Αν θέλουμε σερβίρουμε άμεσα ή τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- 7.Συνοδευτικά για ντεκόρ μπορούμε να προσθέσουμε στην επιφάνεια ξηρούς καρπούς ή λιωμένη σοκολάτα της ΙΟΝ.
Παγωτό με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή