Παγωτό με λευκή σοκολάτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Παγωμένα & Δροσερά
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
30 Αυγούστου, 2021
Παγωτό με λευκή σοκολάτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Ένα εύκολο, λαχταριστό παγωτό, με βάθος γεύσης, χωρίς παγωτομηχανή, με την αγαπημένη μας λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ!
Συστατικά
- 100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
- 125 μλ γάλα πλήρες
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 300 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γρ γάλα ζαχαρούχο
Μέθοδος
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα.
- Μόλις κρυώσουν, τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει.
- Ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές, κρεμώδες μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε για μερικές ώρες στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε το παγωτό μαζί με κομματάκια λευκής σοκοφρέτας ΙΟΝ και αμύγδαλο φιλέ.
Παγωτό με λευκή σοκολάτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή