×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτό παρφέ με λευκή σοκολάτα και φωλιά μαύρης ή γάλακτος σοκολάτας ΙΟΝ


Παγωτό παρφέ με λευκή σοκολάτα και φωλιά μαύρης ή γάλακτος σοκολάτας ΙΟΝ
Παγωτό παρφέ με λευκή σοκολάτα και φωλιά μαύρης ή γάλακτος σοκολάτας ΙΟΝ
12
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Παγωτό παρφέ με λευκή σοκολάτα και φωλιά μαύρης ή γάλακτος σοκολάτας ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα anglaise θα χρειαστούμε
  • 250 γρ γάλα
  • 90 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 90 γρ ζάχαρη άχνη
  • 140 γρ κρόκους αυγών (ή οι κρόκοι από 7 τεμάχια αυγά)
  • 2 τεμάχια βανιλλίνη
  • 100 γρ λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • Για την σαντιγί θα χρειαστούμε
  • 480 γρ κρέμα γάλακτος (μισοχτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού)
  • Για την φωλιά μαύρης (ή γάλακτος) σοκολάτας θα χρειαστούμε
  • 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ (ή γάλακτος) λιωμένη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: αντικολλητικό χαρτί, κουτάλα, κατσαρόλα, λεκάνη, σουρωτήρι, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
  • 1.Για την κρέμα anglaise : Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το γάλα και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη τα ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι το σημείο βρασμού (προσοχή τα υλικά δεν πρέπει να βράσουν).
  • 2.Ταυτόχρονα μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη, τους κρόκους και την βανιλλίνη με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 3.Προσθέτουμε τα υλικά της κατσαρόλας ζεστά όπως είναι μέσα στα υλικά της λεκάνης και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 4.Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα αφού τα περάσουμε από το σουρωτήρι και ψήνουμε σε μεσαία φωτιά. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα διαρκώς και τοποθετούμε το θερμόμετρο για τρόφιμα μέσα στην κατσαρόλα προσέχοντας η ακίδα του να ακουμπάει τον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 84 C αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ξανά σουρώνουμε το μείγμα (κρέμα anglaise) ρίχνοντάς το σε μια λεκάνη που έχει μέσα την λιωμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους. Αφήνουμε την κρέμα anglaise να κρυώσει.
  • 5.Για την σαντιγί : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μισοχτυπημένη σαντιγί.
  • 6.Προσθέτουμε την κρύα κρέμα anglaise στην μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 7.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.
  • 8.Για την φωλιά σοκολάτας : Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τα 200 γρ μαύρης (ή γάλακτος) σοκολάτας μέχρι την θερμοκρασία το πολύ των 45 C (την θερμοκρασία την μετράμε με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα). Αποσύρουμε την λεκάνη από το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε την μαύρη σοκολάτα με μια μαρίζ μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 30 0 C. Ταυτόχρονα βάζουμε κρύο νερό μέσα σε μια λεκάνη με λίγα παγάκια. Μόλις τα παγάκια λιώσουν με ένα κουτάλι ρίχνουμε σε λεπτή κλωστή την λιωμένη μαύρη (ή γάλακτος) σοκολάτα στην επιφάνεια του νερού κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αρκετές φορές μέχρι να δημιουργηθεί μια φωλιά από σοκολάτα. Την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί μέσα στο νερό και στραγγίζουμε τοποθετώντας την φωλιά πάνω σε ένα χαρτί.
  • 9.Τοποθετούμε την φωλιά από σοκολάτα σε σκεύος της αρεσκείας μας και από πάνω βάζουμε μια μπάλα παγωτού παρφέ λευκής σοκολάτας.
Παγωτό παρφέ με λευκή σοκολάτα και φωλιά μαύρης ή γάλακτος σοκολάτας ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta