×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτό παρφέ με μαύρη σοκολάτα, κομματάκια σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης


Παγωτό παρφέ με μαύρη σοκολάτα, κομματάκια σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης
Παγωτό παρφέ με μαύρη σοκολάτα, κομματάκια σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης
12
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Παγωτό παρφέ με μαύρη σοκολάτα, κομματάκια σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα anglaise θα χρειαστούμε
  • 250 γρ γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 140 γρ κρόκους αυγών (ή οι κρόκοι από 7 τεμάχια αυγά)
  • 2 τεμάχια βανιλλίνη
  • 100 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
  • Για να την σαντιγί θα χρειαστούμε
  • 480 γρ κρέμα γάλακτος (μισοχτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού)
  • 60 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • 60 γρ φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: αντικολλητικό χαρτί, κουτάλα, κατσαρόλα, λεκάνη, σουρωτήρι, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
  • 1.Για την κρέμα anglaise: Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το γάλα και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη τα ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι το σημείο βρασμού (προσοχή τα υλικά δεν πρέπει να βράσουν).
  • 2.Ταυτόχρονα μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη, τους κρόκους και την βανιλλίνη με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 3.Προσθέτουμε τα υλικά της κατσαρόλας ζεστά όπως είναι μέσα στα υλικά της λεκάνης και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 4.Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα αφού τα περάσουμε από το σουρωτήρι και ψήνουμε σε μεσαία φωτιά. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα διαρκώς και τοποθετούμε το θερμόμετρο για τρόφιμα μέσα στην κατσαρόλα προσέχοντας η ακίδα του να ακουμπάει τον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 84 C αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ξανά σουρώνουμε το μείγμα (κρέμα anglaise) ρίχνοντάς το σε μια λεκάνη που έχει μέσα την λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους. Αφήνουμε την κρέμα anglaise να κρυώσει.
  • 5.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μισοχτυπημένη σαντιγί.
  • 6.Προσθέτουμε την κρύα κρέμα anglaise, την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και τον χοντροσπασμένο φιστίκι Αιγίνης μέσα στην μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 7.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.
  • 8.Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Παγωτό παρφέ με μαύρη σοκολάτα, κομματάκια σοκολάτας και φιστίκι Αιγίνης
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta