×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτό παρφέ σοκολάτα μαύρη με γκοφρέτα Pocket Pie ION


Παγωτό παρφέ σοκολάτα μαύρη με γκοφρέτα Pocket Pie ION
Παγωτό παρφέ σοκολάτα μαύρη με γκοφρέτα Pocket Pie ION
12
30'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Παγωτό παρφέ σοκολάτα μαύρη με γκοφρέτα Pocket Pie ION

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα anglaise με σοκολάτα μαύρη θα χρειαστούμε
  • 150 γρ γάλα
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ κρόκοι αυγών
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 5 γρ φύλλα ζελατίνας
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ (λιωμένη)
  • 400 γρ σαντιγί (κρέμα γάλακτος μισοχτυπημένη)
  • Pocket Pie ΙΟΝ
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα, κατσαρόλα, ταψί, λεκάνη, μαρίζ, σουρωτήρι, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 100 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να ζεσταθούν ελαφρώς.
  • 2.Προσθέτουμε μέσα στην λεκάνη τους κρόκους των αυγών, τα 50 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε επίσης με το σύρμα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • 3.Μόλις τα υλικά της κατσαρόλας φτάσουν περίπου τους 50 C (μετράμε την θερμοκρασία με το θερμόμετρο για τα τρόφιμα) τα ρίχνουμε μέσα στα υλικά που βρίσκονται μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • 4.Επανατοποθετούμε όλα τα υλικά της λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με μια μαρίζ συνεχώς. Τοποθετούμε το θερμόμετρο για τα τρόφιμα μέσα στην κατσαρόλα και μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 82 C , αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας (που τα έχουμε από πριν μαλακώσει σε κρύο νερό και τα έχουμε στραγγίσει πολύ καλά). Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσουν. Σουρώνουμε όλο το μείγμα και προσθέτουμε την μαύρη σοκολάτα λιωμένη. Ανακατεύουμε με το σύρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 5.Τέλος προσθέτουμε την μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλου του μίγματος. Τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε επίπεδα σε όλη την εσωτερική επιφάνεια, για 5 ώρες στην κατάψυξη.
  • 6.Κόβουμε σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα σχήματα και κολλάμε από πάνω και από κάτω τα Pocket Pie.
  • 7.Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Παγωτό παρφέ σοκολάτα μαύρη με γκοφρέτα Pocket Pie ION
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta