Παγωτό Σοκολάτα Χωρίς Ζαχαρούχο

1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
25 Μαΐου, 2022
Παγωτό Σοκολάτα Χωρίς Ζαχαρούχο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 100 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 30 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 250 ml κρέμα γάλακτος 36%
- 150 γρ. ζάχαρη
Μέθοδος
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το γάλα με το κακάο και την ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.
- Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά ζέσταμα.
- Όταν το μείγμα μας θα είναι έτοιμο, θα έχει σφίξει ελαφρώς και θα έχει σκουρύνει.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αμέσως μετά, κόβουμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομματάκια.
- Στη συνέχεια, στο μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει μια σαντιγί.
- Έπειτα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ την σαντιγί μας, μαζί με το μείγμα του κακάο που έχει κρυώσει και αδειάζουμε μέσα και τα κομματάκια της κουβερτούρας.
- Αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και κλείνουμε με μεμβράνη που εφάπτεται.
- Τέλος, τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Παγωτό Σοκολάτα Χωρίς Ζαχαρούχο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή