×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτό στρατσιατέλα


Παγωτό στρατσιατέλα
Παγωτό στρατσιατέλα
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 6 Σεπτεμβρίου, 2021

Παγωτό στρατσιατέλα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτό το αγαπημένο ρετρό ιταλικό παγωτό εφευρέθηκε τη δεκαετία του ’60 και έχει καταγωγή από το Μπέργκαμο.

Για να το φτιάξετε, ανακατέψτε λιωμένη κουβερτούρα ΙΟΝ μέσα στο παγωτό  που μόλις χτυπήσατε στην παγωτομηχανή: θα παγώσει αυτόματα και θα γίνει λαχταριστά τραγανή. Σερβίρετέ το με επιπλέον λιωμένη σοκολάτα για διπλή απόλαυση!

Συστατικά
  • 570 μλ γάλα πλήρες
  • 230 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 35 γρ κορνφλάουρ
  • 250 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Μέθοδος
  1. Η στρατσιατέλα στην Ιταλία φτιάχνεται με παγωτό fior di latte, το οποίο έχει ως βάση το γάλα και δεν περιέχει αυγά ή αρωματικά όπως η βανίλια. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας παγωτό fior di latte με τη συνταγή μας, ή να το αγοράσετε έτοιμο και να προσθέσετε τη σοκολάτα για να φτιάξετε τη στρατσιατέλα. Αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτή την αυθεντική γεύση παγωτού, αντικαταστήστε το με παγωτό καϊμάκι ή παγωτό βανίλια.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
  3. Βάζουμε το γάλα και την κρέμα σε κατσαρολάκι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ.
  5. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη, ώσπου η ζάχαρη να λιώσει και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Όταν το μείγμα κρυώσει καλά, το μεταφέρουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  7. Αν θέλουμε, σουρώνουμε το μείγμα και το χτυπάμε με ραβδομπλέντερ για να γίνει εντελώς λείο.
  8. Τώρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας και να το χτυπήσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  9. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  10. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μικρό κορνέ και κάνουμε μια πολύ μικρή τρυπούλα.
  11. Όταν το παγωτό έχει παγώσει αρκετά μέσα στην παγωτομηχανή, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό δοχείο κατάλληλο για παγωτό.
  12. Ρίχνουμε μέσα στο παγωτό τη λιωμένη σοκολάτα με το κορνέ μας, με σταθερή ροή, και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα κουτάλι. Η σοκολάτα, καθώς θα πέφτει, θα στερεοποιείται αυτόματα μόλις έρχεται σε επαφή με το παγωτό, δημιουργώντας τη χαρακτηριστική υφή της στρατσιατέλα.
  13. Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για μερικές ώρες ώστε να παγώσει καλά.
  14. Σερβίρουμε το παγωτό στρατσιατέλα σε μπολ και, αν θέλουμε, το γαρνίρουμε με λίγη ακόμα λιωμένη κουβερτούρα ΙΟΝ.
Παγωτό στρατσιατέλα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta