Πανακότα με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, φρούτα του πάθους και ανανά

7-9
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Εύκολα & απλά
Συστατικά : passion fruit, ανανάς, γάλα καρύδας, ζάχαρη, ζελατίνη, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, καρύδα, Κορν φλάουερ, μάνγκο, τσάι
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Πανακότα με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, φρούτα του πάθους και ανανά

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για την πανακότα
- 400γρ γάλα καρύδας
- 50γρ ζάχαρη
- 6γρ φύλλα ζελατίνης (μαλακωμένα σε νερό)
- 2 φακελάκια τσάι (με φρούτα του πάθους ή πράσινο)
- 30γρ νιφάδες καρύδας (τριμμένη)
- 50γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
- Υλικά για τα φρούτα του πάθους
- ½ ανανάς
- 1 mango
- 2 τμχ passion fruit (κομμένα στην μέση, κρατάμε μόνο το εσωτερικό)
- 1 φακελάκι τσάι (της προτίμησης μας)
- 30γρ ζάχαρη
- 20γρ νερό
- 1/2 κγ κορν φλάουερ (προαιρετικά)
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για την πανακότα: Σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και το τσάι αφού πρώτα το βγάλουμε από τα φακελάκια του. Μόλις αυτό ζεσταθεί καλά (πριν βράσει) προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες αφού πρώτα τις στραγγίξουμε καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες και αφαιρούμε από την φωτιά, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει το μείγμα μας ελαφρώς και προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και την κουβερτούρα, έπειτα γεμίζουμε μπολάκια της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν καλά.
- 2.Εκτέλεση για τα φρούτα του πάθους: Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετούμε (εκτός από το passion fruit) σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και το κορν φλάουερ αν χρειάζεται. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τσάι και το passion fruit. Αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Πανακότα με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, φρούτα του πάθους και ανανά
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή