Πανακότα με Λευκή Σοκολάτα και Κόκκινα Φρούτα

4
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, λικέρ μαστίχα, μαρμελάδα, Ρόδι, βανίλια, γάλα, γιαούρτι, ζελατίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Πανακότα με Λευκή Σοκολάτα και Κόκκινα Φρούτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την πανακότα
- 80 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 170 ml. γάλα φρέσκο
- 100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 στικ φυσική βανίλια
- 4 φύλλα ζελατίνη
- Επιπλέον θα χρειαστούμε
- 150 gr. μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα
- 70 ml. λικέρ μαστίχας
- Φρέσκο ρόδι
Μέθοδος
- 1.Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν.
- 2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την βανίλια και την κρέμα γάλακτος να πάρουν μια καλή βράση και αποσύρουμε.
- 3.Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και την ζελατίνη καλά στυμμένη.
- 4.Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- 5.Μοιράζουμε σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες να παγώσει η πανακότα.
- 6.Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε αραιώνουμε την μαρμελάδα με 1-2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και το λικέρ μαστίχας.
- 7.Μοιράζουμε στα μπολάκια και προσθέτουμε σπόρους ροδιού.
- 8.Tips: – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο topping θέλουμε!
Πανακότα με Λευκή Σοκολάτα και Κόκκινα Φρούτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή