Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σαγκουίνι

5-7
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ζάχαρη, ζελατίνη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι, χυμός πορτοκαλιού, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
7 Μαΐου, 2021
Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σαγκουίνι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Η πανακότα είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να σας δροσίσει μετά από ένα πλούσιο δείπνο. Εμείς της προσθέσαμε λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και σιρόπι από ζουμερά πορτοκάλια σαγκουίνι – δεν είναι σκέτη λατρεία το χρώμα τους;
Συστατικά
- 125 μλ γάλα πλήρες
- 7 γρ ζελατίνη σε φύλλα
- 525 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
- 70 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 300 μλ φρεσκοστυμμένος χυμός από πορτοκάλια σαγκουίνι
- 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- φέτες πορτοκάλι για το σερβίρισμα
- χοντροσπασμένα κελυφωτά φιστίκια (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το γάλα και τα φύλλα ζελατίνη να μουσκέψουν για 5-10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη και τη λευκή κουβερτούρα.
- Όταν η κρέμα πάρει βράση και η σοκολάτα έχει λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα με τη ζελατίνη.
- Ανακατεύουμε καλά και σουρώνουμε το μείγμα.
- Γεμίζουμε τα ποτηράκια/βάζα μας και μόλις κρυώσουν λίγο, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ώσπου να πήξουν.
- Στύβουμε τα πορτοκάλια και σουρώνουμε τον χυμό τους.
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τον χυμό και τη ζάχαρη.
- Βράζουμε ώσπου να έχουμε ένα παχύρρευστο σιρόπι.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
- Γεμίζουμε τα ποτηράκια με σιρόπι.
- Σερβίρουμε με μια φέτα σαγκουίνι και χοντροσπασμένα κελυφωτά φιστίκια.
Tip 1
Εάν δεν βρίσκετε σαγκουίνια ή δεν είναι η εποχή τους, μπορείτε να φτιάξετε ένα σιρόπι από όποιο άλλη ποικιλία πορτοκαλιού ή μανταρινιού σας αρέσει.
Tip 2
Μπορείτε να φτιάξετε ατομικές πανακότες ή μία μεγάλη, χρησιμοποιώντας μια φόρμα για ζελέ.
Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σαγκουίνι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή