Πανακότα με σοκολάτα γάλακτος

6-8
180'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πανακότα με σοκολάτα γάλακτος

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250ml κρέμα γάλακτος 35%
- 165ml γάλα πλήρες
- 4γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 90γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό. Τα βγάζετε από το νερό και τα στραγγίζετε. Σε μπαιν-μαρί λιώνετε την κουβερτούρα.
- 2.Στο μεταξύ βάζετε και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε.
- 3.Ρίχνετε το καυτό γάλα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
- 4.Τέλος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά το μείγμα και μετά το μοιράζετε σε ποτηράκια. Αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 3 ώρες περίπου και σερβίρετε.
Πανακότα με σοκολάτα γάλακτος
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή