×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πανακότα βανίλιας – μαύρης σοκολάτας με cremeux ρόδι


Πανακότα βανίλιας – μαύρης σοκολάτας με cremeux ρόδι
Πανακότα βανίλιας – μαύρης σοκολάτας με cremeux ρόδι
10
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πανακότα βανίλιας – μαύρης σοκολάτας με cremeux ρόδι

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την πανακότα βανίλιας θα χρειαστούμε
  • 280 γρ γάλα
  • 570 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • 90 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 15 γρ φύλλα ζελατίνης
  • Για το cremeux με ρόδι θα χρειαστούμε
  • 6 τεμάχια κρόκοι (ή 120 γρ κρόκοι αυγών)
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ γάλα
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • 100 γρ χυμό ρόδι
  • 8 γρ φύλλα ζελατίνης
  • Για την πανακότα μαύρης σοκολάτας θα χρειαστούμε
  • 280 γρ γάλα
  • 30 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 570 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • 90 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 15 γρ φύλλα ζελατίνης
  • 60 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 72% ION
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μαρίζ, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
  • 1.Για την πανακότα βανίλιας : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζωική κρέμα γάλακτος και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Μόλις βράσουν τα υλικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας (τα οποία τα έχουμε μαλακώσει από πριν για 10 λεπτά περίπου σε κρύο νερό και τα έχουμε στραγγίξει πολύ καλά). Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν εντελώς με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε την πανακότα να κρυώσει ελαφρώς σε εξωτερικό περιβάλλον.
  • 2.2. Για το cremeux με ρόδι : Τοποθετούμε τους κρόκους μέσα σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το χυμό ρόδι και τα προσθέτουμε στην λεκάνη με τους κρόκους λίγο-λίγο την φορά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα για να μην καούν οι κρόκοι των αυγών. Tοποθετούμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι την θερμοκρασία των 82 C. Αποσύρουμε από την φωτιά και περνάμε άμεσα από σίτα όλο το μείγμα. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας (τα οποία τα έχουμε μαλακώσει από πριν για 10 λεπτά περίπου σε κρύο νερό και τα έχουμε στραγγίξει πολύ καλά). Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν εντελώς με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το cremeux να κρυώσει ελαφρώς σε εξωτερικό περιβάλλον.
  • 3.Για την πανακότα κουβερτούρας ΙΟΝ : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, το κακάο της ΙΟΝ, την ζωική κρέμα γάλακτος και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Μόλις βράσουν τα υλικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας (τα οποία τα έχουμε μαλακώσει από πριν για 10 λεπτά περίπου σε κρύο νερό και τα έχουμε στραγγίξει πολύ καλά). Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν εντελώς με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη μαύρη bitter σοκολάτα της ΙΟΝ και αφήνουμε την πανακότα σοκολάτας να κρυώσει ελαφρώς σε εξωτερικό περιβάλλον.
  • 4.Σύνθεση γλυκού : Σερβίρουμε σε ποτήρια της αρεσκείας μας μέχρι το 1/3 του ποτηριού και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου εναλλάξ πανακότα βανίλιας, cremeux ρόδι και την πανακότα σοκολάτας ή με όποια σειρά θέλουμε.
  • 5.Σημείωση : Προκειμένου να προλαβαίνουμε να σταθεροποιείται η πρώτη στρώση και εν συνεχεία και οι επόμενες θα ήταν καλό να φτιάξουμε αρχικά την πανακότα βανίλιας και στην συνέχεια όταν έχει σταθεροποιηθεί, το cremeux ρόδι και τέλος όταν και αυτό σταθεροποιηθεί μέσα στο ποτήρι φτιάχνουμε την πανακότα κουβερτούρας 72% ΙΟΝ.
Πανακότα βανίλιας – μαύρης σοκολάτας με cremeux ρόδι
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta