Pancakes Σοκολάτας

1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : ION Patisserie Cover Cream, ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, αβγά, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, μαγειρική σόδα
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Pancakes Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τα pancakes
- 200 ml γάλα πλήρες
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 μεσαίο αυγό
- 20 γρ. ΙΟΝ Kακάο
- 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- Για το γαρνίρισμα
- ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
- ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας
- Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
Μέθοδος
- 1.Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθουν.
- 2.Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για ένα λεπτό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα και τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά ανακατεύοντας καλά για να γίνει ένας τέλειος χυλός χωρίς κομμάτια.
- 3.Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται στο χυλό μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού ξεκουραστεί ο χυλός, βάζουμε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και το αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο.
- 4.Με μια κουτάλα αδειάζουμε μια μικρή ποσότητα από το χυλό μας στο τηγάνι. Μόλις το pancake κάνει φουσκάλες, το γυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
- 5.Βάζουμε τις συσκευασίες με το ΙΟΝ Patisserie Cover Cream και το Fondue Σοκολάτας σε μπεν μαρί αφού πριν έχουμε αφαιρέσει τα καπάκια. Όταν τελειώσουμε τα pancakes μας τα γαρνίρουμε με τις λιωμένες cover cream και fondue.
Pancakes Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή