×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Pandoro mini με ION Patisserie Cover Cream


Pandoro mini με ION Patisserie Cover Cream
Pandoro mini με ION Patisserie Cover Cream
15-20
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Pandoro mini με ION Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για το Pandoro mini με ION Patisserie Cover Cream θα χρειαστούμε:

  1. Να φτιάξουμε την ζύμη για το pandoro
  2. Ντεκόρ: Να λιώσουμε και να επικαλύψουμε με ION Patisserie Cover Cream
Συστατικά
  • Για την ζύμη του pandoro θα χρειαστούμε
  • 1ο στάδιο (προζύμι)
  • 50 γρ αλεύρι σκληρό
  • 30 ml γάλα χλιαρό
  • 30 ml νερό χλιαρό
  • 7 γρ μαγιά ξηρή
  • 10 γρ ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ κρόκος αυγού (ή ο κρόκος από 1 τεμάχιο αυγό)
  • 2o στάδιο
  • Προζύμι (από το 1ο στάδιο)
  • 450 γρ αλεύρι σκληρό
  • 15 ml γάλα χλιαρό
  • 3 γρ μαγιά ξηρή
  • 150 γρ αυγό (ή 3 τεμάχια αυγά)
  • 125 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 2 γρ αλάτι
  • 2 τεμάχια πορτοκάλια ξύσμα
  • 170 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 200 γρ ION Patisserie Cover Cream
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κάδος του μίξερ, γάντζο του μίξερ, σήτα, μεμβράνη, λεκάνη, λαμαρίνα ή ταψάκι φούρνου, μικρά φορμάκια (π.χ για καραμελέ).
Μέθοδος
  • 1.Για το 1ο στάδιο (προζύμι): Τοποθετούμε με την σειρά που αναφέρονται, μέσα στο κάδο του μίξερ το σκληρό αλεύρι (κοσκινισμένο), το γάλα, το νερό, την ξηρή μαγιά, την άχνη ζάχαρη, και το κρόκο του αυγού. Ζυμώνουμε με τον γάντζο στην αργή ταχύτητα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών (ζύμωμα για 5 λεπτά περίπου).
  • 2.Αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο και την τοποθετούμε σε λεκάνη σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
  • 3.Για το 2ο στάδιο: Τοποθετούμε με την σειρά που αναφέρονται, μέσα στο κάδο του μίξερ το προζύμι (από το 1ο στάδιο), το σκληρό αλεύρι (κοσκινισμένο), το γάλα, την ξηρή μαγιά, τα αυγά, την άχνη ζάχαρη, την κάψουλα βανιλλίνη, το αλάτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Ζυμώνουμε με τον γάντζο στην αργή ταχύτητα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών (ζύμωμα για 2 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε το βούτυρο (λιωμένο χλιαρό) λίγο – λίγο την κάθε φορά που ενσωματώνεται με την ζύμη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα στην αργή ταχύτητα με το γάντζο για 10 λεπτά περίπου.
  • 4.Αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο και την τοποθετούμε σε λεκάνη σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου 60 λεπτά (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
  • 5.Στην συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια για 2 – 3 λεπτά περίπου, ζυγίζουμε (όταν πρόκειται για μικρά τεμάχια π.χ σε φορμάκια για καραμελέ, σε ζύμη των 50 γρ) και σχηματοποιούμε σε μπαλάκια. Τοποθετούμε σε σεμιζαρισμένες φόρμες (με βούτυρο και αλεύρι) και σκεπάζουμε με μια ελαφρώς νοτισμένη πετσέτα την επιφάνειά τους για να μην στεγνώσουν.
  • 6.Μόλις διπλασιαστούν σε όγκο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για περίπου 20 – 25 λεπτά (αναλόγως με το μέγεθος).
  • 7.Με την έξοδο από τον φούρνο ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.
  • 8.Για το ντεκόρ: Επικαλύπτουμε με ION Patisserie Cover Cream στην επιφάνεια. Για να ρευστοποιήσουμε το cover cream της ΙΟΝ αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο για να επικαλύψουμε.
  • 9.Σερβίρουμε σε σκεύος ή πιατέλα της αρεσκείας μας.
Pandoro mini με ION Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta