Πανεύκολα στριφτά πιτάκια με σφολιάτα και Nucrema

8
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
26 Απριλίου, 2022
Πανεύκολα στριφτά πιτάκια με σφολιάτα και Nucrema

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Ένα πανεύκολο σνακ για μικρούς και μεγάλους, που μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε λίγα λεπτά με την πολυαγαπημένη σας Nucrema!
Συστατικά
- 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
- 150 γρ Nucrema
- 1 κρόκος
Μέθοδος
- Επάνω σε αλευρωμένο πάγκο, ξεδιπλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
- Αλείφουμε με μια σπάτουλα τη σφολιάτα με τη Nucrema, αφήνοντας ένα περιθώριο ενός εκατοστού περιμετρικά.
- Διπλώνουμε τη σφολιάτα στα δύο.
- Με ένα λεπτό μαχαιράκι, κόβουμε σε λωρίδες φάρδους περίπου 3 εκατοστών.
- Παίρνουμε μια λωρίδα σφολιάτας και τη στρίβουμε.
- Τυλίγουμε τη στριμμένη λωρίδα σαν σαλιγκάρι και διπλώνουμε την άκρη από κάτω ώστε να μην φαίνεται.
- Τοποθετούμε όλα τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20’).
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.
- Φυλάμε τα πιτάκια που περίσσεψαν μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Μπορούμε να τα ζεστάνουμε ξανά για λίγα λεπτά στον φούρνο ή μερικά δευτερόλεπτα στα μικροκύματα πριν τα σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και μερικά χοντροκομμένα φουντούκια (ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό που μας αρέσει). Απλώς πασπαλίζουμε επάνω στη Nucrema μόλις την αλείψουμε στη σφολιάτα, στο βήμα 2, και προχωράμε διπλώνοντάς τη, στο βήμα 3.
Πανεύκολα στριφτά πιτάκια με σφολιάτα και Nucrema
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή