Πανετόνε με σοκολάτα γάλακτος

8-10
70'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Τα γιορτινά μας
Συστατικά : άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, λεμόνι, μαγιά φρέσκια, φρουί γλασέ, αβγά, αλάτι, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Πανετόνε με σοκολάτα γάλακτος

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 350 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κύβο μαγιά (φρέσκια)
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 2 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. βούτυρο
- 3 κ.σ χλιαρό νερό
- 1 βανίλια
- 20 γραμ. κεράσι, 20 γραμ. πορτοκάλι, 20 γραμ. δαμάσκηνα, όλα σε φρουί γλασέ
- ξύσμα λεμονιού
- Για το γαρνίρισμα
- 100 γρ βούτυρο
- 300 σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Διαλύετε στο χλιαρό νερό τη μαγιά και προσθέτετε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και τα τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο (για την παρασκευή ζύμης).
- 2.Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Τοποθετείτε τη ζύμη σε σκεύος που έχετε αλείψει καλά με λάδι και την αναποδογυρίζετε αρκετές φορές για να λαδωθεί απ’ όλες τις πλευρές.
- 3.Τοποθετείστε τη ζύμη σας σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μια πετσέτα. Μόλις φουσκώσει την ζυμώνετε πάλι και μετά την μοιράζετε σε 2 κομμάτια.
- 4.Τοποθετείστε τη ζύμη σε 2 στρογγυλές ή μακρόστενες φόρμες για κέικ τις οποίες έχετε αλείψει καλά με βούτυρο.
- 5.Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά περίπου.
- 6.Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αλείφουμε με φρέσκο βούτυρο για να κρατιέται μαλακό και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Πανετόνε με σοκολάτα γάλακτος
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή