×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πανετόνε με ζεστή ΙΟΝ Γάλακτος


Πανετόνε με ζεστή ΙΟΝ Γάλακτος
Πανετόνε με ζεστή ΙΟΝ Γάλακτος
8
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πανετόνε με ζεστή ΙΟΝ Γάλακτος

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 550γρ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το ζύμωμα
  • 30 γρ γάλα ζεστό
  • 40γρ Μαγιά ξηρή
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 20 γρ ρούμι
  • 160γρ σταφίδες ανάμικτες ξανθές και μαύρες
  • 100γρ. αποξηραμένα φρούτα τις αρεσκείας μας
  • Αλάτι
  • 120 γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
  • 80 γρ φουντούκια
Μέθοδος
  • 1.Σε μπολ αναμιγνύουμε το ζεστό γάλα με τη μαγιά και αφήνουμε στην άκρη, να φουσκώσει το μίγμα.
  • 2.Ρίχνουμε την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ, μαζί με το βούτυρο και τη βανίλια, χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
  • 3.Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά.
  • 4.Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα μπολ με μία πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε, αδειάζουμε μέσα τη διαλυμένη μαγιά και στη συνέχεια το μίγμα του βουτύρου, πλάθουμε καλά μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
  • 5.Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • 6.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να έχετε μία μαλακή και ελαστική ζύμη.
  • 7.Τοποθετούμε τη ζύμη στο μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη, τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να φουσκώσει.
  • 8.Στη συνέχεια βράζουμε τις σταφίδες με το ρούμι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το υγρό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
  • 9.Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, ζυμώνουμε ξανά σε αλευρωμένη επιφάνεια για 5 λεπτά και σταδιακά ενσωματώνουμε μέσα τις σταφίδες και τα αποξηραμένα φρούτα.
  • 10.Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζετε στη φόρμα και αφήνετε να φουσκώσει ξανά, για 1 ώρα.
  • 11.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 40-50 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • 12.Λιώνουμε την ΙΟΝ Γάλακτος σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το πανετόνε με ζεστή σοκολάτα μαζί με φουντούκια.
Πανετόνε με ζεστή ΙΟΝ Γάλακτος
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta