Παραδοσιακή καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι

20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο :
Συστατικά : baking powder, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, ηλιέλαιο, κανέλα, καρύδια, παγωτό, χυμός πορτοκαλιού
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Παραδοσιακή καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κγ μπέικιν πάουντερ
- 1 κγ κανέλα
- 160ml ηλιέλαιο
- 160ml χυμό πορτοκάλι
- 140γρ. καρύδια τριμμένα
- 170γρ. ζάχαρη άχνη
- παγωτό καϊμάκι
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη άχνη κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 3.Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, τα καρύδια κι αναμειγνύουμε καλά.
- 4.Παίρνουμε μία αντικολλητική φορμά 24εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- 5.Αφού βγάλουμε την καρυδόπιτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- 6.Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι.
Παραδοσιακή καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή