Παραδοσιακή καρυδόπιτα

18
25'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Παραδοσιακή καρυδόπιτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 640γρ. αλεσμένη καρυδόψιχα
- 6 αβγά
- 340γρ. ζάχαρη
- 50γρ. τριμμένη κουβερτούρα ΙΟΝ
- 2κ.σ. κανέλα
- 60γρ. νισεστέ
Μέθοδος
- 1.Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών. Ανακατεύουμε την αλεσμένη καρυδόψιχα με το νισεστέ και τη μισή ζάχαρη.
- 2.Χτυπάμε στο μίξερ του κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη για 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε την κανέλα, το μείγμα της καρυδόψιχας, την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά πηχτό.
- 3.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις, δουλεύοντας τη σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω.
- 4.Σε αντικολλητικό ταψί αδειάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35’.
Παραδοσιακή καρυδόπιτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή