×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Pari-Brest με κρέμα πραλίνα


Pari-Brest με κρέμα πραλίνα
Pari-Brest με κρέμα πραλίνα
8
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Pari-Brest με κρέμα πραλίνα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη ζύμη choux
  • 125 ml γάλα
  • 125ml νερό
  • 100g βούτυρο
  • 25g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά
  • 1 χούφτα αμύγδαλο φιλέ
  • Για την κρέμα πραλίνα
  • 1 lt γάλα
  • 12 αβγά
  • 250 gr ζάχαρη
  • 170 gr αλεύρι
  • 1 κουταλάκι βούτυρο
  • 850 gr Nucrema ION
  • 300 ml κρέμα γάλακτος.
Μέθοδος
  • 1.Κρέμα πραλίνας με βούτυρο: Η κρέμα πραλίνα πρέπει να ετοιμαστεί μια μέρα νωρίτερα.
  • 2.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα.
  • 3.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν .
  • 4.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • 5.Ρίχνουμε το γάλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • 6.Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει η κρέμα
  • 7.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε σταδιακά το βούτυρο και την πραλίνα.
  • 8.Ομογενοποιούμε και αφήνουμε το μείγμα 12 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει .
  • 9.Λίγο πριν σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με σύρμα ,και Προσθέτουμε τη σαντιγί στην κρέμα ανακατεύοντας καλά.
  • 10.Για τη ζύμη choux: Βάζουμε το γάλα το νερό το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
  • 11.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
  • 12.Επιστρέφουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για να καβουρντιστεί το αλεύρι .
  • 13.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
  • 14.Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά . Ανακατεύουμε καλά.
  • 15.Τοποθετούμε την ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής .
  • 16.Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και σχεδιάζουμε κύκλους 10 cm.
  • 17.Κάνουμε ένα κύκλο με τη ζύμη και άλλον έναν από πάνω λίγο μικρότερο. Φτιάχνουμε 8.
  • 18.Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 150 για 10 λεπτά ακόμα μέχρι τα choux μας να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • 19.Σερβίρισμα. Κόβουμε τα choux στη μέση. Τοποθετούμε την κρέμα πραλίνα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ,και γεμίζουμε τη βάση . Τοποθετούμε το καπάκι από πάνω. Περνάμε το φιλέ από τηγάνι και το καβουρντίζουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με βρώσιμα λουλούδια.
Pari-Brest με κρέμα πραλίνα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta