Πάβλοβα Τιραμισού

8-10
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τούρτες & πάστες
Συστατικά : μασκαρπόνε, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, μαυροδάφνη, αβγά, μπισκότα σαβαγιάρ, αμύγδαλα, άχνη ζάχαρη, εσπρέσο, ΙΟΝ Κακάο, καλούα, καφές, Κορν φλάουερ, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Πάβλοβα Τιραμισού

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Συστατικά για την Πάβλοβα
- 3 μεγάλα αυγά
- 175 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ εσπρέσο σκόνη
- 1/2 κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1/2 κ.γ κορν φλάουρ
- Συστατικά για τα μπισκότα
- 7 μπισκότα σαβουαγιάρ
- 50 γρ. καφέ κρύο
- 10 γρ. Kahlua
- Συστατικά για την κρέμα
- 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
- 25 γρ. άχνη ζάχαρη
- 400 γρ άχνη ζάχαρη
- 25 γρ. Μαυροδάφνη
- Για την διακόσμηση
- 1 κ.σ ΙΟΝ Κακάο
- 50 γρ σοκολάτα ΙON Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου.
- 2.Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα και σχεδιάζουμε δύο κύκλους διαμέτρου 18 cm.
- 3.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια μέχρι να κάνει κορυφές. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε το καφέ σε σκόνη το κορν φλάουρ και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
- 4.Χωρίζουμε την μαρέγκα στα δύο και φτιάχνουμε δύο δίσκους πάνω στο προετοιμασμένο ταψάκι. Ψήνουμε για 1 ώρα και μετά τις αφήνουμε μέσα στο φούρνο για όλο το βράδυ.
- 5.Την επόμενη μέρα σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το κρασί και τη βανίλια και ομογενοποιούμε. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα με το τυρί και ομογενοποιούμε.
- 6.Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ και την Kalhua βουτάμε τα σαβουαγιάρ για 1 δευτερόλεπτο και από τις δύο πλευρές. Μην το βουτήξετε τα μπισκότα για περισσότερη ώρα γιατί θα μαλακώσουν και θα διαλυθούν.
- 7.Σε ένα πιάτο της αρεσκείας μας βάζουμε μία κουταλιά από την κρέμα στο κέντρο και κολλάμε πάνω το πρώτο δίσκο με την Πάβλοβα. Πάνω στην Πάβλοβα απλώνουμε την κρέμα και μετά τοποθετούμε τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με κακάο και μετά βάζουμε από πάνω τον δεύτερο δίσκο. Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα πασπαλίζω με κακάο και τρίβω με ένα jester σοκολάτα.
Πάβλοβα Τιραμισού
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή