Πεντανόστιμο γλυκό ταψιού με κακάο και κουβερτούρα ΙΟΝ

6-12
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου
Συστατικά : αλεύρι, χυμός λεμονιού, βανίλια, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, ζαχαρούχο γάλα, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κονιάκ, κρέμα γάλακτος, αβγά, λικέρ βύσσινο
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Πεντανόστιμο γλυκό ταψιού με κακάο και κουβερτούρα ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το παντεσπάνι
- 3 αυγά
- 30 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 30 γρ ζάχαρη
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ ηλιέλαιο
- Για το σιρόπι
- 135 γρ ζάχαρη
- 120 γρ νερό
- Λίγο χυμό λεμόνι
- ½ σφηνάκι λικέρ βύσσινο η κονιάκ αν δεν έχετε
- Για την σαντιγί
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ ζαχαρούχο γάλα
- Για την γκανάζ
- 200 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
- 150 γρ γάλα εβαπορέ (όχι αραιωμένο με νερό)
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- 2.Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- 3.Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά μας, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο και την βανίλια. Τα περνάμε από σίτα. Δεν θέλουμε το μείγμα να έχει καθόλου σβόλους.
- 4.Παίρνουμε ένα ταψάκι 25 επί 40, το αλείφουμε με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με κακάο ΙΟΝ.
- 5.Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το προσθέτουμε μέσα στο ταψάκι. Ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά.
- 6.Όση ώρα ψήνεται το παντεσπάνι εμείς ετοιμάζουμε το σιρόπι. Για να σιροπιάσουμε το παντεσπάνι μας θα πρέπει και το παντεσπάνι να είναι ζεστό και και το σιρόπι ζεστό.
- 7.Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις στο σιρόπι μας εμφανιστούν φουσκάλες κατεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- 8.Σιρόπιασμα: Μόλις το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο παίρνουμε μια κουτάλα της σούπας και απαλά ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σαντιγί.
- 9.Σαντιγί: Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ δυνατά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ομογενοποιούμε. Για να βάλουμε την σαντιγί πάνω στο παντεσπάνι θα πρέπει αυτό να έχει κρυώσει εντελώς.
- 10.Αφού λοιπόν το παντεσπάνι μας έχει κρυώσει, απλώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και την στρώνουμε με μία σπάτουλα. Βάζουμε το ταψάκι μας στο ψυγείο για 1 ώρα.
- 11.Γκανάζ σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τι βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε καυτό μέσα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- 12.Για να απλώσουμε τη γκανάζ πάνω από τη σαντιγί, καλό θα ειναι να έχουμε βγάλει το ταψάκι απο το ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να εχει θερμοκρασία δωματίου. Διαφορετικά η σοκολάτα θα παγώσει γρήγορα και θα είναι δύσκολο να την απλώσουμε.
Πεντανόστιμο γλυκό ταψιού με κακάο και κουβερτούρα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή