Πεπόνι με γιαούρτι σαντιγί και ION Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης

8
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πεπόνι με γιαούρτι σαντιγί και ION Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το πεπόνι με γιαούρτι σαντιγί και ΙΟΝ Dark με στέβια θα χρειαστούμε
- 1 τεμάχιο πεπόνι μικρού μεγέθους
- 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ ζωική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γρ ΙΟΝ Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μίξερ, σύρμα του μίξερ, κάδο του μίξερ.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ την ζωική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και την χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει σταθερή δομή όπως αυτή του γιαουρτιού. Τοποθετούμε την σαντιγί στο ψυγείο.
- 2.Λιώνουμε την ΙΟΝ Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης σε μπεν-μαρί και την προσθέτουμε μέσα στο 1/3 της ποσότητας του γιαουρτιού (δηλαδή τα 200 γρ περίπου). Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα με το γιαούρτι πολύ καλά μεταξύ τους. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι (δηλαδή τα 300 γρ ) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
- 3.Προσθέτουμε και την μισοχτυπημένη σαντιγί και ομογενοποιούμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- 4.Σερβίρουμε στο μισό μέρος του πεπονιού και για ντεκόρ κόβουμε από το άλλο μισό μέρος του πεπονιού με ένα κουταλάκι παριζιέν στρογγυλά μπαλάκια.
Πεπόνι με γιαούρτι σαντιγί και ION Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή