Πεπόνι με γιαούρτι σαντιγί και ION Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης

8
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πεπόνι με γιαούρτι σαντιγί και ION Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το πεπόνι με γιαούρτι σαντιγί και ΙΟΝ Dark με στέβια θα χρειαστούμε
- 1 τεμάχιο πεπόνι μικρού μεγέθους
- 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ ζωική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γρ ΙΟΝ Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μίξερ, σύρμα του μίξερ, κάδο του μίξερ.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ την ζωική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και την χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει σταθερή δομή όπως αυτή του γιαουρτιού. Τοποθετούμε την σαντιγί στο ψυγείο.
- 2.Λιώνουμε την ΙΟΝ Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης σε μπεν-μαρί και την προσθέτουμε μέσα στο 1/3 της ποσότητας του γιαουρτιού (δηλαδή τα 200 γρ περίπου). Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα με το γιαούρτι πολύ καλά μεταξύ τους. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι (δηλαδή τα 300 γρ ) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
- 3.Προσθέτουμε και την μισοχτυπημένη σαντιγί και ομογενοποιούμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- 4.Σερβίρουμε στο μισό μέρος του πεπονιού και για ντεκόρ κόβουμε από το άλλο μισό μέρος του πεπονιού με ένα κουταλάκι παριζιέν στρογγυλά μπαλάκια.
Nutrition Info
- 351,0 Ενέργεια kcal
- 21,6 Λιπαρά g
- 14,5 Κορεσμένα λιπαρά g
- 39,0 Υδατάνθρακες g
- 22,3 Συνολικά σάκχαρα g
- 5,5 Πρωτεΐνες g
- 1,0 Φυτικές ίνες g
- 0,0 Νάτριο g
- 0,1 Αλάτι g
Πεπόνι με γιαούρτι σαντιγί και ION Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή