Πικάντικα σοκολατάκια-βραχάκια

20
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πικάντικα σοκολατάκια-βραχάκια

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 150 γρ. καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς (50 γρ. φουντούκια+ 50 γρ. αμύγδαλα+ 50 γρ. καρύδια)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ αποξηραμένα cranberries
- 200 γρ. κουβερτούρα ION
- 1 καλή πρέζα δυνατό πιπέρι καγιέν
- 2 κ.σ. σπορέλαιο
- χοντρό αλάτι και μπούκοβο (προαιρετικά)
Μέθοδος
- 1.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι κάνουμε τη ζάχαρη καραμέλα ως εξής: αρχίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά σε δόσεις… ρίχνουμε στην αρχή 20 γρ. και μόλις λιώσει ρίχνουμε άλλα 20 γρ. και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα της ζάχαρης.
- 2.Με το που λιώσει και η τελευταία δόση της ζάχαρης, ρίχνουμε μέσα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς… και ανακατεύουμε να πάει παντού η ζάχαρη και ρίχνουμε γρήγορα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν πολύ καλά!!!
- 3.Όταν κρυώσουν καλά οι ξηροί καρποί μας, με ένα μαχαίρι αλλά και με τα χέρια μας… τους σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τους βάζουμε σε ένα μπόλ… ( Θέλουμε να έχουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε διάφορα μεγέθη.. και ολόκληρους και χοντροκομμένους, γι’ αυτό σπάμε όσους μπορούμε με τα χέρια αλλά και χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι… ).
- 4.Ψιλοκόβουμε και τα cranberries και τα ρίχνουμε και αυτά στο ίδιο μπόλ.
- 5.Ψιλοκόβουμε και την κουβερτούρα μας και τη βάζουμε σε ένα μπολάκι μαζί με το σπορέλαιο…
- 6.Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και λιώνουμε στα μικροκύματα για 1-1,5 λεπτό στα 800 watt (ή σε μπεν μαρί).
- 7.Ρίχνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και το καγιέν.. Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το μείγμα μας στο μπόλ με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε!!!
- 8.Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα μας και τις βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί… Σιγά-σιγά και προσπαθούμε όσο μπορούμε να δώσουμε ένα μικρό ύψος στοιβάζοντας τους ξηρούς καρπούς ώστε να μοιάζουν με βραχάκια.. Και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν!!!!
- 9.Προαιρετικά θα μπορούσατε να ρίξετε 3 με 4 κόκκους χοντρό αλάτι πάνω στα σοκολατάκια σας… ή αν σας αρέσουν τα πολύ πικάντικα λίγο μπούκοβο… Πριν κρυώσουν βέβαια ώστε να κολλήσουν πάνω τους!!!
- 10.Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια ανάλογα βέβαια και το μέγεθος που εσείς θα τους δώσετε.. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος ξηρού καρπού ή άλλους της δικής σας επιλογής!!!!
Πικάντικα σοκολατάκια-βραχάκια
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή