Pink cake με μους σοκολάτας, φρούτα του δάσους και αρώματα πορτοκαλιού

10+
60'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : κρέμα γάλακτος, baking powder, πορτοκάλι, αβγά, χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλεύρι, άσπρο ξύδι, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, γάλα, γιαούρτι, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Pink cake με μους σοκολάτας, φρούτα του δάσους και αρώματα πορτοκαλιού

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κέικ
- 220γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά
- 1κγ μπέικιν πάουντερ
- 450γρ ζάχαρη
- 380-400γρ αλεύρι
- 250γρ γιαούρτι
- 1κγ ξύδι λευκό
- υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Για την μους σοκολάτας
- 150γρ γάλα
- 600γρ κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 450γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
- ξύσμα απο 1+1/2 πορτοκάλι
- Βουτυρόκρεμα
- 330γρ ζάχαρη άχνη
- 330γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Μέθοδος
- 1.Για το κέικ: Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Έπειτα προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, και τέλος το γιαούρτι. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ξύδι και τελειώνουμε με τα στερεά μας. Ψήνουμε στους 140 με αέρα για 40-50λεπτά. (*Βάζουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε στο τέλος. Όσο περισσότερο τόσο πιο κόκκινο.)
- 2.Για την μους σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα (χωρίς να βράσει) και το ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα με απαλές κινήσεις απο κάτω προς τα επάνω με το σύρμα μας ή με μια μαρίζ προσθέτουμε την σαντιγί σε 2-3 δόσεις.
- 3.Για την βουτυρόκρεμα: Ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα και τοποθετώ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- 4.Στήσιμο γλυκού: Αφού κρυώσει το κέικ το κόβω κατά μήκος σε 3 κομμάτια. Έπειτα σε κάθε κομμάτι τοποθετώ την μους με μια σπάτουλα και απλώνω. Συναρμολογώ πάλι το κέικ. Καλύπτω έπειτα με την βουτυρόκρεμα απλώνοντας με μια σπάτουλα ή κάνω παντού ”βούλες”με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Διακοσμώ με κόκκινα και μαύρα βατόμουρα.
Pink cake με μους σοκολάτας, φρούτα του δάσους και αρώματα πορτοκαλιού
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή