Πιροσκί με ION Κακάο, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

20-22
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Σοκολάτα αγάπη μου, Κεράσματα
Συστατικά : αβγά, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, κρυσταλλική ζάχαρη, ξηρή μαγιά, ION Patisserie Cover Cream, ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Πιροσκί με ION Κακάο, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη πιροσκί με ΙΟΝ Κακάο θα χρειαστούμε
- 125 γρ αλεύρι σκληρό
- 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ ΙΟΝ Κακάο
- 4 γρ ξηρή μαγιά
- 3 γρ αλάτι
- 5 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 25 γρ νερό
- 60 γρ γάλα
- 60 γρ αυγό
- 25 γρ βούτυρο (λιωμένο)
- Για την γέμιση θα χρειαστούμε
- 150 γρ ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- 100 γρ ION Patisserie Cover Cream
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κάδος του μίξερ, γάντζο του μίξερ, σήτα, μεμβράνη, λεκάνη, λαμαρίνα ή ταψάκι φούρνου, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Μέθοδος
- 1.Για την ζύμη πιροσκί: Τοποθετούμε με την σειρά που αναγράφονται, μέσα στο κάδο του μίξερ το σκληρό αλεύρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο ΙΟΝ (κοσκινισμένα), την ξηρή μαγιά, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό, το γάλα, και το αυγό. Ζυμώνουμε με τον γάντζο στην αργή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να ενσωματώνονται τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο (λιωμένο χλιαρό) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το γάντζο στην αργή ταχύτητα για περίπου 6 – 8 λεπτά μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο extra νερό για να γίνει λεία η ζύμη.
- 2.Αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο την πλάθουμε σε μορφή μπάλας. Την τοποθετούμε σε λεκάνη σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου 20 λεπτά.
- 3.Ζυγίζουμε σε τεμάχια των 20 γρ έκαστο και πλάθουμε σε μπαλάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην στεγνώνει η επιφάνεια της ζύμης και αφήνουμε να ξεκουραστούν ελαφρώς για 15 λεπτά περίπου.
- 4.Για την γέμιση: Πατάμε με την παλάμη επίπεδα το κάθε ένα μπαλάκι ζύμης πιροσκί και προσθέτουμε λευκή κουβερτούρα σοκολάτα της ΙΟΝ ψιλοκομμένη (περίπου 5 έως 7 γρ) στην επιφάνεια του. Κλείνουμε την ζύμη ξανά φτιάχνοντας μπαλάκια έτσι ώστε να μείνει εσωτερικά στο κέντρο της ζύμης η ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα της ΙΟΝ.
- 5.Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σε απόσταση 2 cm μεταξύ τους τα πιροσκί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια και αφήνουμε να διπλασιαστούν περίπου σε όγκο.
- 6.Αλείφουμε την επιφάνεια με ασπράδι αυγού με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
- 7.Για το ντεκόρ: Μόλις κρυώσουν βουτάμε μέρος του πιροσκί σε λιωμένο χλιαρό patisserie cover cream της ΙΟΝ.
- 8.Για το ION Patisserie Cover Cream: Για να ρευστοποιήσουμε το ION Patisserie Cover Cream αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο προς χρήση.
- 9.Σερβίρουμε σε σκεύος ή πιατέλα της αρεσκείας μας.
Πιροσκί με ION Κακάο, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή