Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού με πατισερί μαύρη σοκολάτα

4
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά, Κεράσματα
Συστατικά : Κορν φλάουερ, κρυσταλλική ζάχαρη, πορτοκάλι, αβγά, βανιλλίνη, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού με πατισερί μαύρη σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για να παρασκευάσουμε τα πορτοκάλια σε γλυκό του κουταλιού θα χρειαστούμε
- 4 τεμάχια πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους
- 1 λίτρο νερό για το ξεπίκρισμα των πορτοκαλιών
- Σιρόπι που αποτελείται από :
- 1 λίτρο νερό
- 1 κιλό ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- Για να παρασκευάσουμε τη κρέμα σοκολάτας θα χρειαστούμε
- 250 γρ γάλα
- 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 50 γρ αυγά (δηλαδή 1 τεμάχιο)
- 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 20 γρ corn flour
- 10 γρ βούτυρο
- 60 γρ σοκολάτα μαύρη λιωμένη χλιαρή
- Θα χρειασθούμε επιπλέον : Σύρμα, μαρίζ, κατσαρόλα, λεκάνη.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε τα 4 τεμάχια πορτοκάλια μέσα σε μια λεκάνη με 1 λίτρο νερό και τα αφήνουμε για 24 ώρες.
- 2.Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε και τοποθετούμε τα πορτοκάλια σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό. Βράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Τρυπάμε τα πορτοκάλια με πιρούνι να ελέγξουμε αν είναι αρκετά μαλακά, αποσύρουμε από την φωτιά και στραγγίζουμε.
- 3.Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μαλακά και ξεπικρισμένα πορτοκάλια. Συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να δέσει το σιρόπι (δηλαδή στο μισό του αρχικού του όγκου). Αποσύρουμε από την φωτιά στραγγίζουμε τα πορτοκάλια πολύ καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε το καπάκι εγκάρσια.
- 4.Για την κρέμα σοκολάτας : Τοποθετούμε το γάλα, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την κάψουλα βανιλλίνη μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- 5.Παράλληλα μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα αυγά και την υπόλοιπη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (δηλαδή τα 40 γρ) και ανακατεύουμε επίσης με ένα σύρμα.
- 6.Προσθέτουμε το corn flour μέσα στη λεκάνη με τα αυγά και την λευκή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 7.Ρίχνουμε το πρώτο μείγμα (γάλα, ζάχαρη και την βανιλλίνη) ζεστό λίγο – λίγο την φορά μέσα στα υλικά της λεκάνης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- 8.Επανατοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει.
- 9.Μόλις πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα πάνω στη φωτιά, μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- 10.Τέλος προσθέτουμε και την λιωμένη μαύρη σοκολάτα χλιαρή μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
- 11.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι επίπεδα. Σκεπάζουμε άμεσα με μεμβράνη όσο ακόμα είναι ζεστή. Την αφήνουμε να κρυώσει.
- 12.Τέλος την χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για να γίνει λεία σαν αλοιφή.
- 13.Τοποθετούμε στην επιφάνεια του πορτοκαλιού, την κρέμα πατισερί μαύρης σοκολάτας και για ντεκόρ τρίβουμε λίγη μαύρη σοκολάτα στην επιφάνεια του γλυκού.
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού με πατισερί μαύρη σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή