Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

14
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το μείγμα
- 200γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (πλήρες)
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 3 πορτοκάλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 280γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- Για το σιρόπι
- 200γρ. ζάχαρη
- 240ml φλυτζάνι νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φέτα πορτοκαλιού
Μέθοδος
- 1.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και την φέτα πορτοκαλιού και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5′ μέχρι να δέσει το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- 2.Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια.
- 3.Ξεφλουδίζουμε τα 2 και τρίβουμε το τρίτο στον τρίφτη (κρατάμε έτσι το ξύσμα για αργότερα)
- 4.Τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας τα κουκούτσια.
- 5.Τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
- 6.Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά.
- 7.Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 8.Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.
- 9.Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
- 10.Τοποθετούμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 45′.
- 11.Κόβουμε την πορτοκαλόπιτά μας σε κομμάτια και ραντίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστή με το σιρόπι.
Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή