Πορτοκαλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ

6
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Συστατικά : καλαμποκέλαιο, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι, σιμιγδάλι, σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ, χυμός λεμονιού, χυμός πορτοκαλιού, baking powder, αβγά, βανίλια, ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Πορτοκαλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 2 πορτοκάλια
- 4 αυγά
- 170 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- χυμό 2 πορτοκαλιών
- 150 ml καλαμποκέλαιο
- 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 20 γρ μπέικιν πάουντερ
- Για το σιρόπι
- 360 γρ ζάχαρη
- 360 ml νερό
- χυμό από 1 λεμονιού
- Για γαρνίρισμα
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)
- Για την επικάλυψη
- 180 γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
- 80 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
Μέθοδος
- 1.Βράζουμε τα πορτοκάλια με νερό σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε το ζεστό νερό, ρίχνουμε με κρύο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρουμε τα κουκούτσια και σε κομμάτια τα πολτοποιούμε.
- 2.Για το σιρόπι: Βράζουμε νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι να βράζουν για 10 λεπτά. Δυο λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα του τις ροδέλες του πορτοκαλιού με τις οποίες θα γαρνίρουμε. Βγάζουμε τις ροδέλες και το αφήνουμε να κρυώσει.
- 3.Για τη γέμιση: χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- 4.Αρωματίζουμε με την βανίλια και το χυμό των πορτοκαλιών.
- 5.Προσθετουμε το σπορέλαιο, τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και ανακατεύουμε.
- 6.Προσθέτουμε σταδιακά το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- 7.Βάζουμε το μείγμα σε ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
- 8.Όταν βγει από το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι.
- 9.Γαρνίρουμε με τις ροδέλες πορτοκαλιού.
- 10.Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ σε μπεν μαρί και περιχύνουμε πάνω στην πορτοκαλόπιτα.
- 11.Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Πορτοκαλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή