×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πουγκιά Πάτμου με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική


Πουγκιά Πάτμου με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική
Πουγκιά Πάτμου με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική
20-25
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πουγκιά Πάτμου με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την ζύμη θα χρειαστούμε
  • 400 γρ αλεύρι μαλακό
  • 7 γρ baking powder
  • 200 γρ βούτυρο (λιωμένο)
  • 20 γρ κρόκοι
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 15 γρ κονιάκ
  • Για την γέμιση θα χρειαστούμε
  • 50 γρ πούδρα καρύδι
  • 150 γρ αμύγδαλο πούδρα
  • 1 γρ κανέλα σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 60 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική (ψιλοκομμένη)
  • Για το σιρόπι της γέμισης θα χρειαστούμε
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ νερό
  • 50 γρ μέλι
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 100 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική (λιωμένη)
  • 100 γρ ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κάδος του μίξερ, γάντζο του μίξερ, λεκάνη, κατσαρόλα, μαρίζ, σύρμα χειρός, πολυκόφτη.
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το μαλακό αλεύρι, το baking powder, το βούτυρο (λιωμένο), τον κρόκο, την ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το γάντζο στην αργή ταχύτητα. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και γίνουν ζύμη, αποσύρουμε από το κάδο του μίξερ και τυλίγουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • 2.Τοποθετούμε το καρύδι στον πολυκόφτη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει πούδρα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για το αμύγδαλο. Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς (σε μορφή πούδρας) μέσα σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τα μυρωδικά (κανέλα και μοσχοκάρυδο) και τέλος την ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα υλικά.
  • 3.Για το σιρόπι της γέμισης: Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για 2 λεπτά. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό με τα προηγούμενα υλικά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  • 4.Στην συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι μέσα στην λεκάνη με τα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Μόλις γίνουν μια μάζα η γέμιση είναι έτοιμη.
  • 5.Σύνθεση γλυκού: Ανοίγουμε την ζύμη με το πλάστη σε πάχος 1 cm περίπου και κόβουμε με κουπ – ατ σε διάμετρο 8 cm περίπου. Τοποθετούμε στο κέντρο του δίσκου ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνουμε στην συνέχεια σε μισοφέγγαρο. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με ριζόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 – 20 λεπτά περίπου.
  • 6.Για το ντεκόρ: Μόλις κρυώσουν εντελώς βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα την επιφάνεια ή μέρος από το πουγκί και προσθέτουμε σοκολάτα τρούφα κλασική από πάνω.
  • 7.Για την παρουσίαση: Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Πουγκιά Πάτμου με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta