Πραλίνα φουντουκιού
1 κιλό
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Πραλίνα φουντουκιού

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 220γρ. κακάο ΙΟΝ
- 150γρ. φουντούκια
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- 200γρ. βούτυρο
Μέθοδος
- 1.Καβουρδίζουμε τα φουντούκια για 10’ στους 170 βαθμούς.
- 2.Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ με τα 100γρ. βούτυρο.
- 3.Βάζουμε σε ένα πολυκοπτικό τα καβουρδισμένα φουντούκια με τα υπόλοιπα 100 γραμμαρια βούτυρο και τα χτυπάμε μεχρι να γίνουν αλοιφή.
- 4.Ρίχνουμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα, την ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα φουντουκιών με βούτυρο και όταν ομογενοποιηθούν όλα ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
- 5.Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- 6.Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Πραλίνα φουντουκιού
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή