Προφιτερόλ με παγωτό με ΙΟΝ Κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική

4
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : βανιλλίνη, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη, παγωτό, ION Patisserie Cover Cream, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Προφιτερόλ με παγωτό με ΙΟΝ Κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Συστατικά
- Για τη σάλτσα Προφιτερόλ θα χρειαστούμε
- 150 γρ γάλα 3,5% λιπαρά
- 80 γρ καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
- Μισή κάψουλα βανιλλίνη
- 100 γρ νερό
- 40 γρ γάλα 0% λιπαρά
- 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 20 γρ ΙΟΝ Κακάο σκόνη
- 20 γρ αλεύρι μαλακό
- 40 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη
- Για τα σουδάκια θα χρειαστούμε
- 16 – 20 τεμάχια σουδάκια μικρού μεγέθους
- (Για την ζύμη για σου μπορείτε να δείτε τις οδηγίες, σε προηγούμενη συνταγή στο site π.χ. Σουδάκια με κρέμα σοκολάτα και επικάλυψη ION Patisserie Cover Cream)
- Για το παγωτό (π.χ. βανίλια) θα χρειαστούμε
- 400 γρ παγωτό (π.χ. βανίλια ή καϊμάκι) έτοιμο
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μεμβράνη, κόσκινο ή σητάκι, ποτήρια ή μπολ της αρεσκείας μας.
Μέθοδος
- 1.Για τη σάλτσα Προφιτερόλ: Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα (3,5% λιπαρά), την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι λίγο πριν να βράσει το μίγμα.
- 2.Ταυτόχρονα σε μια λεκάνη προσθέτουμε το νερό, το γάλα (0% λιπαρά) την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο της ΙΟΝ και το μαλακό αλεύρι (και τα 2 κοσκινισμένα). Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 3.Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό (σχεδόν καυτό) μίγμα της κατσαρόλας μέσα στα υλικά που βρίσκονται στην λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
- 4.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υλικά της λεκάνης και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα συνεχώς. Μόλις βράσουν τα υλικά της κατσαρόλας, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε για 2 λεπτά στην άκρη.
- 5.Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα της ΙΟΝ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς και να ομογενοποιηθεί πλήρως με όλα τα υλικά.
- 6.Σκεπάζουμε την σάλτσα Προφιτερόλ με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλη την επιφάνειά της και την αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον να κρυώσει εντελώς.
- 7.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες και μετά σερβίρουμε κατά βούληση.
- 8.Tip: Σε περίπτωση που η σάλτσα προκύψει λίγο σφιχτή, πριν να την σερβίρουμε προσθέτουμε λίγο γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα έτσι ώστε να αποκτήσει παχύρευστη δομή.
- 9.Για την σύνθεση του Προφιτερόλ: Σερβίρουμε σε ποτήρι ή μπολ λίγη ποσότητα παγωτού τοποθετούμε από πάνω σουδάκια γεμισμένα με παγωτό και περιχύνουμε με σάλτσα Προφιτερόλ στην επιφάνεια. Προαιρετικά αν θέλουμε τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ή κοσκινίζουμε λίγο κακάο της ΙΟΝ.
Προφιτερόλ με παγωτό με ΙΟΝ Κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή