Προφιτερόλ

6
180'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Συστατικά : αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, Κορν φλάουερ, κρέμα γάλακτος, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Προφιτερόλ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη των σου
- 40 gr. βούτυρο
- 80 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 ml. νερό
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3 αβγά
- Για την κρέμα βανίλιας
- 2 κρόκους αβγών
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1½ φλυτζάνια γάλα φρέσκο
- 80 gr. ζάχαρη
- 1 φασόλι βανίλιας
- Για την σαντιγί
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
- Για την σοκολάτα
- 200 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 40 gr. βούτυρο
- 50 ml. κρέμα γάλακτος
- 150 ml. γάλα
Μέθοδος
- 1.Eτοιμάζουμε την ζύμη των σου: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί το νερό με την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ.
- 2.Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη την αφήνουμε 3-4 λεπτά να κρυώσει.
- 3.Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη, ανακατεύοντας με υπομονή μέχρι να πάρουμε μια γυαλιστερή, υγρή ζύμη.
- 4.Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Με ένα κορνέ δημιουργούμε μικρά σουδάκια σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
- 5.Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα γεμίσουμε!
- 6.Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας: Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και τους κρόκους να αφρατέψουν για 1-2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
- 7.Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, προσθέτουμε ¼ από αυτό στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
- 8.Μόλις πάρει βράση το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και τους σπόρους της βανίλιας, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- 9.Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- 10.Ετοιμάζουμε την σαντιγί: Τοποθετούμε την κρέμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.
- 11.Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε σε μεταλλικό ή γυάλινο μπωλ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να πάρουν μια βράση, περιχύνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- 12.Συναρμολογούμε το προφιτερόλ ως εξής: Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα βανίλιας και τα τοποθετούμε κυκλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- 13.Κάνουμε ροζέτες με την σαντιγί και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
- 14.Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.
- 15.Tips: – Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε την γέμιση των σου με την κρέμα βανίλιας.
Προφιτερόλ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή