Ψημένο cheesecake με κατίκι Δομοκού, Nucrema ION και κόκκινα φρούτα

8-10
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : αβγά, μπισκότα γεμιστά, αλεύρι, πορτοκάλι, βατόμουρα, φράουλες, βούτυρο, χυμός λεμονιού, γάλα, δυόσμος, ζάχαρη, κάρδαμο, κατίκι Δομοκού, κρέμα τυριού, ION Nucrema, λεμόνι
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Ψημένο cheesecake με κατίκι Δομοκού, Nucrema ION και κόκκινα φρούτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη βάση
- 300γρ μπισκότα γεμιστά (σοκολάτα με γέμιση βανίλια) τριμμένα στο μπλέντερ
- 80γρ λιωμένο βούτυρο
- 50γρ Nucrema ΙΟΝ
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 3 σπόροι κάρδαμο
- Για την κρέμα
- 400γρ τυρί κρέμα
- 330γρ κατίκι Δομοκού
- 230γρ ζάχαρη
- 5 αυγά
- 40γρ αλεύρι
- 80γρ γάλα
- 120γρ Nucrema ION
- 100γρ κόκκινα φρούτα σε κομμάτια (φράουλες, βατόμουρα) και μερικά για την διακόσμηση
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι
- Coulis κόκκινων φρούτων
- 70γρ φράουλες
- 70γρ βατόμουρα κόκκινα
- 4 φύλλα δυόσμου
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 4-5 σταγόνες χυμός λεμόνι
- 40-50γρ ζάχαρη (ανάλογα την γλυκύτητα των φρούτων μας)
- Για τη Nucrema ION με πορτοκάλι
- 4 κσ Νucrema ION
- λίγο γάλα
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τη βάση: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο μαζί με το κάρδαμο, αφήνω 5 λεπτά και έπειτα σουρώνω.
- 2.Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω καλά.
- 3.Στρώνω σε ένα τσέρκι (στρογγυλό με διάμετρο 24 εκ) με λαδόκολλα κάτω και αφήνω στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- 4.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε ένα μπoλ με το σύρμα χτυπάω πολύ καλά το κατίκι, το τυρί κρέμα, τα ξύσματα και την ζάχαρη.
- 5.Σε ένα άλλο μπoλ έχω χτυπήσει τα αυγά μαζί με το γάλα καλά και το προσθέτω έπειτα στο μείγμα των τυριών.
- 6.Τέλος προσθέτω την μισή πραλίνα και μετά το αλεύρι και τα κόκκινα φρούτα. Αδειάζω το μείγμα στο τσέρκι και προσθέτω διάσπαρτα την υπόλοιπη πραλίνα με ένα κουτάλι σε ”μπουκιές”.
- 7.Ψήνω στον αέρα στους 150 βαθμούς για περίπου 35-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Τσεκάρω αν έχει ψηθεί με ένα μαχαίρι να μην είναι υγρό το μείγμα αλλά ούτε πολύ σφιχτό (σαν κέικ).
- 8.Εκτέλεση για το Coulis: Μπλεντάρω όλα τα υλικά μαζί και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (να πάρει μια βράση). Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
- 9.Εκτέλεση για τη Nucrema ION με πορτοκάλι: Ανακατεύω τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή η πραλίνα μας. Αφήνω στην άκρη για την διακόσμηση στο τέλος.
- 10.Στήσιμο γλυκού: Αφήνω να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρω το γλυκό. Κόβω σε μερίδες και βάζω από πάνω φρέσκα κόκκινα φρούτα, coulis κόκκινων φρούτων και την Nucrema ΙΟΝ πορτοκάλι. Ταιριάζει πολύ να βάλουμε και μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου για άρωμα και φρεσκάδα.
Ψημένο cheesecake με κατίκι Δομοκού, Nucrema ION και κόκκινα φρούτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή