Πτι Φουρ με μαρμελάδα βερίκοκο και σοκολάτα

21
70'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Κεράσματα
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, μαρμελάδα βερίκοκο, baking powder, αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Πτι Φουρ με μαρμελάδα βερίκοκο και σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη ζύμη
- 350 γρ. βούτυρο λευκό αγελάδος
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 αβγά
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο.
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- Για την επικάλυψη
- 400 γρ. σοκολάτα ΙΟΝ κουβερτούρα
- 300 γρ. μαρμελαδα βερύκοκο
Μέθοδος
- 1.Στον κάδο του mixer χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες για 15 λεπτά.
- 2.Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά περιμένοντας να ενσωματωθούν πλήρως.
- 3.Κατεβάζουμε τον κάδο από το mixer και ρίχνουμε το αλεύρι.
- 4.Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί.
- 5.Το ζυμάρι μας είναι μαλακό, το βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- 6.Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα.
- 7.Κόβουμε τα μπισκότα μας ομοιόμορφα μπαστουνάκια αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
- 8.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά ανάλογα με το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
- 9.Τα αφήνουμε να κρυώσουν ,και μετά βάζουμε τη μαρμελάδα ,τα κλείνουμε και βουτάμε το 1/3 του μπισκότου μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
- 10.Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολα και περιμένουμε να κρυώσει η σοκολάτα.
- 11.Για την σοκολάτα: Λιώνουμε τη σοκολάτα με την μέθοδο του μπεν μαρί.
Πτι Φουρ με μαρμελάδα βερίκοκο και σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή