Πυραμίδα μαύρης σοκολάτας με παγωτό

2
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πυραμίδα μαύρης σοκολάτας με παγωτό

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε την πυραμίδα μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ με παγωτό θα χρειαστούμε :
- Κουβερτούρα ΙΟΝ
- Έτοιμο παγωτό της αρεσκείας μας
- Για το ντεκόρ Νucrema ΙΟΝ
Συστατικά
- Για την κουβερτούρα ΙΟΝ
- 300 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
- Για το παγωτό
- 300 γρ παγωτό έτοιμο της αρεσκείας μας
- Για το ντεκόρ
- 100 γρ Νucrema ΙΟΝ
- Θα χρειασθούμε επιπλέον : αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, κατσαρόλα, λεκάνη και προαιρετικά ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
- 1.Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- 2.Μόλις φτάσει περίπου τους 40 C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
- 3.Απλώνουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα ταψί και σε λεπτή στρώση (σε πάχος 0,5 cm). Λίγο πριν να σταθεροποιηθεί κόβουμε σε σχήματα κατά βούληση (π.χ : τετράγωνα ή στρογγυλλά). Αφήνουμε να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί.
- 4.Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας τοποθετώντας ως βάση μια πλάκα μαύρης σοκολάτας και μιας μπάλας παγωτού εναλλάξ σχηματίζοντας μια πυραμίδα με τρία ή και περισσότερα πατώματα.
- 5.Για ντεκόρ προσθέτουμε Νucrema ION.
Πυραμίδα μαύρης σοκολάτας με παγωτό
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή