Ραβιόλια με σοκολάτα και τυρί κρέμα

12
20'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Ραβιόλια με σοκολάτα και τυρί κρέμα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τη ζύμη
- 200γρ. αλεύρι μαλακό
- 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 2 αβγά μεγάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- Υλικά για την γέμιση
- 180γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 1 αβγό
- 600γρ. τυρί κρέμα
Μέθοδος
- 1.Κοσκινίζουμε το αλεύρι το αλάτι και την ζάχαρη άχνη. Κάνουμε στο κέντρο του μείγματος μας μία λακκούβα και μέσα ρίχνουμε τα 2 αβγά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ζυμάρι και το αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- 2.Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ σε ένα μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- 3.Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα αβγό και την λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ.
- 4.Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια και τυλίγουμε το ένα κομμάτι σε μεμβράνη.
- 5.Παίρνουμε το άλλο κομμάτι της ζύμης και πάνω σε αλευρωμένο πάγκο το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Το σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα κουζίνας και κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο κομμάτι. Μόλις τα έχουμε ανοίξει και τα δύο κομμάτια κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ σε κομμάτια.
- 6.Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε το μείγμα της γέμισης σε κάθε κυκλικό κομμάτι και το διπλώνουμε στα δύο. Πατάμε τις άκρες του με ένα πιρούνι.
- 7.Μεταφέρουμε τα ραβιόλια σε αλευρωμένη πετσέτα και τα αφήνουμε μία ώρα να στεγνώσουν.
- 8.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράζει και προσθέτουμε τα ραβιόλια λίγα λίγα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- 9.Τα βράζουμε για 3-5 λεπτά και τα αφαιρούμε. Τα βάζουμε σε σκεύος να σουρώσουν καλά και μόλις είναι στεγνά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ραβιόλια με σοκολάτα και τυρί κρέμα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή